Yıldız Kenter ve Şükran Güngör yıllar sonra yan yana

Tiyatromuzun iki büyük ustası, hayatlarını hem sahnede hem sahne dışında birleştirmiş Yıldız Kenter ve Şükran Güngör artık aynı mezarlıkta yan yana yatıyorlar.

Yayınlanma: 24.09.2020 - 15:29
Yıldız Kenter ve Şükran Güngör yıllar sonra yan yana
Abone Ol google-news

Geçen yıl 17 Kasım’da 91 yaşında hayata gözlerini yuman Yıldız Kenter ile 2002 yılında kaybettiği eşi Şükran Güngör, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin çabalarıyla artık Aşiyan Mezarlığı'nda yan yana yatıyorlar. Şükran Güngör’ün naaşının nakli süreci bir kaç gün önce tamamlandı ve iki büyük usta ebedi istirahatgahlarında bir araya geldi.

Hocaların hocası Yıldız Kenter geçen yıl vefat ettiğinde nereye defnedileceği sorusu kamuoyunda gündem olmuştu. Meslektaşı ve 1965’ten beri eşi olan ancak kendisinden 17 yıl önce hayata veda eden Şükran Güngör gibi Yıldız Kenter de Bodrum’da toprağa verilmesi aslında kendisinin de yıllar öncesinden dile getirdiği bir arzusuydu. Ancak sonrasında Aşiyan’a defnedilmesine dair bir karar alınmış, Yıldız hocanın da yakın bir tarihte buna onay verdiği anlaşılmıştı. 

Ailenin girişimleri ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da konuya eğilmesi ve Yıldız Kenter'in kızı Leyla Kenter, manevi kızı Esma Uzun ve manevi torunu Müşfik Uzun ile Şükran Güngör'ün kız kadeşi Vicdan hanımın damadı Yalçın Sürücü'nün girişimleri sonucu iki sanatçı nihayet kavuşmuş oldu. Can Çinici'nin tasarımını üstlendiği mezar çok yakında inşa edilecek ve Yıldız Kenter ile Şükran Güngör'ün mezarları son halini almış olacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler