Yıldız'dan istifa açıklaması: Başbakanımla paylaşacağım

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, muhalefet milletvekillerinin istifa çağrılarına karşılık olarak Soma'dan sonra istifasını Bakanlar Kurulu'na ilettiğini söyledi. Yıldız, aynı şeyi şimdi de gerçekleştireceğini söyledi.

Yayınlanma: 14.11.2014 - 10:02
Abone Ol google-news

Taner Yıldız, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının 2015 yılı bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu toplantısında milletvekillerinin soru ve eleştirilerini yanıtladı.

Yıldız, muhalefet milletvekillerinin istifa çağrıları üzerine, şöyle konuştu:

"İstifaya davet etmek bir muhalefet partisi için makul bir istektir. Benim bunu değerlendirmediğimi zannetmeyin. Ben ilkeleriyle yaşamış bir insanım ve Bakanlar Kurulu'na bunu ilettim, Soma'da ilettim. Muhalefet partisinden 13 arkadaşımın tavsiyesini bir kez daha Başbakanımla paylaşacağım.

Bu konuda kolay olanın istifa etmek olduğunu beni tanıyanlar bilirler. Makama, paraya bir bakış açım olduğunu herkes bilir. Bunlar konuşulmaz ancak yaşanır. O yüzden burada acıdan bahsedenlerin belki de bu acı kelimesini en son kullanacağı kişilerden birisiyim. İnsanlarla birlikte ağlaşmak, sıkıntılı insanların derdini anlamak ve onların ileriye dönük kaygılarını paylaşmak, bunların herbirisini ben yaşadım.

Bunu da insani vazife olarak gördüm. Milyarlarca dolarlık yatırımın arasında muhalefet partisi için bulunmaz bir fırsat olduğunu biliyorum ve bunu çok da yadırgamıyorum."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler