YSK protestoları yurdun dört bir yanında devam ediyor

16 Nisan referandumun ardından Türkiye'nin birçok yerinde yurttaşlar YSK'yi protesto etmeye devam ediyor.

Yayınlanma: 20.04.2017 - 19:49
Abone Ol google-news

16 Nisan Anayasa değişiklik referandumunun ardından sonucu ve YSK'nin tutumunu protesto eylemleri 5. gününde de ülkenin pek çok yerinde devam etti.

İSTANBUL

Kadıköy Bahariye'de olumsuz hava koşullarına rağmen bir araya gelen binlerce kişi referandum sonucunu protesto ediyor.

 ANKARA

Ankara Kuğulupark'ta bir araya gelen bir grup sloganlar atarak  YSK'yi protesto ediyor.

ZONGULDAK

Zonguldak Demokrasi Platformu’nca Madenci Anıtı’nda düzenlenen eyleme katılan yaklaşık 150 kişi, ‘Biz kazandık, Zonguldak Hayır’ına sahip çıkıyor’ pankartı açtı. Platform adına açıklama yapan Eğitim-Sen Zonguldak Şube Başkanı Orhan Yılmaz, referandumda ortaya çıkan sonucun şaibeli, olduğunu ifade ederek, "YSK tarafsızlığını yitirmiş, açıkça yasayı çiğnemiştir. Yasa değişmedikçe hangi gerekçe ile olursa olsun, yasaya aykırı hareket etmek suçtur. YSK mühürsüz zarflardan çıkan oyları iptal etmeli, diğer usulsüzlüklerin gereğini yapmalıdır. Bunca şaibeli durumdan sonra daha fazla gerginliğe ve sorunlara yol açmadan, referandum iptal edilmelidir" dedi.

DENİZLİ

Denizli'de kendilerini 'Hayır Daha Bitmedi Platformu' olarak tanıtan bir grup, Candoğan Parkı'nda, YSK'nin dışardan getirildikleri kanıtlanmadıkça mühürsüz oy pusulalarının geçerli sayılmasına ilişkin verdiği kararı protesto etti. "YSK halka hesap verecek" ve "Şirinler köyünü Gargamel mi yönetsin" yazılı pankartlar etrafında toplanan eylemciler, ellerindeki üzerinde 'hayır' yazılı peçeteleri, temsili 1725 numaralı kartondan sandığa atarak tepkilerini gösterdi. Polis, ekip otosundan anons yaparak bu tür eylemlerin OHAL süresince izne tabi olduğunu belirtip, kalabalığa dağılması uyarısında bulundu. Ancak, uyarıya aldırış etmeyip, 15 dakika boyunca tepkilerini dile getiren sloganlar atan grup, bir süre alkışlı protestoda bulunduktan sonra dağıldı.



ANTALYA

Antalya'da referandum oylamasında YSK kararlarını protesto etmek için bir araya gelen gençlik örgütleri Attalos Meydanında bir basın açıklaması yaptı.

MERSİN

Mersin halkı "Hayır" iradesine sahip çıkmak için meydanlarA çıktı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler