Yunan uçağı Ege'de düştü

Mirage 2000-5 tipi bir Yunan askeri uçağı Ege Denizi’nde Skyros adasının 4 mil kuzeydoğusunda düştü. Kaybolan uçağın enkazına ulaşıldığı ve 34 yaşındaki Yunan pilotun hayatını kaybettiği açıklandı.

Yayınlanma: 12.04.2018 - 13:36
Abone Ol google-news

Ege'de Yunanistan'a ait bir savaş jetinin düştüğü iddia edildi. Yunan basını Mirage-2000 tipi savaş uçağının Midilli adası yakınlarına düştüğünü iddia etti. Yunan devlet televizyonu uçağın pilotunun kayıp olduğu ifade ediliyor. Düşen savaş uçağının ve pilotunun bulunması için bölgede geniş çaplı aramalar başlatıldı.

Yunan Hava kuvvetleri’ne ait Mirage 2000 tipi bir savaş uçağı, Ege’de Skiros adası yakınlarında denize düştü. Uçağın ve pilotunun bulunması için geniş çaplı arama başlatıldı. Yunan basını, uçak ile saat 12:15'te Skyros adasının kuzeydoğusunda temasın kesildiğini yazdı.

Düşen Yunan uçağı püskürtme görevinden dönüyordu

Ege Denizinde Yunan adası İskeri’nin 5 mil açıklarında kaybolan Yunanistan’a ait Mirage 2000-5 model savaş uçağının, püskürtme görevinden döndüğü sırada düştüğü açıklandı. Kaybolan uçağın enkazına ulaşıldığı ve 34 yaşındaki Yunan pilotun hayatını kaybettiği açıklandı.

İHA Muhabiri’nin Yunan kaynaklarından edindiği bilgiye göre, Yunan Hava Kuvvetleri’nin envanterinde 55 adet olarak bulunan, ülkedeki en modern savaş uçağı olan Mirage 2000-5 modelinin düşmesi, tartışma konusu oldu. Yunanistan’daki bazı kaynaklarda bir Türk F-16 savaş uçağı ile ‘İt Dalaşı’ olarak tarif edilen birbirlerine kilitlenme durumunun yaşandığına ilişkin bilgiler Yunan askeri kaynakları tarafından doğrulanmadı. Yunan Hava Kuvvetleri yetkilileri, Mirage 2000-5 uçağının, Türk uçaklarına karşı bir püskürtme harekatına katıldıktan sonra hava üssüne doğru dönüşe geçtiği sırada düştüğünü bildirdi. İskeri adasının 5 mil açığındaki bir noktada radardan kaybolan uçağın enkazına ulaşıldı. 34 yaşındaki Yunan pilotun hayatını kaybettiği açıklandı. 

 'İT DALAŞINDAN DÖNERKEN DÜŞTÜ' İDDİASI

Hürriyet gazetesinden Yorgo Kırbaki'nin haberine göre, Yunan basınında yer alan iddialar şöyle; Ege'de 2 adet Mirage 2000 tipi Yunan uçağı ile 2 Türk savaş uçağı arasında it dalaşı yaşandı. Yunan jetlerinden biri üsse dönerken 12.15’de Skiros adasını 9 mil kuzeydoğusunda henüz bilinmeyen nedenlerle denize çakıldı.

Diğer Mirage-2000 uçağının pilotu durumu üssüne bildirdi. Düşen savaş uçağının ve pilotunun bulunması için bölgede geniş çaplı aramalar başlatıldı. 

TSK'DAN AÇIKLAMA: BÖLGEDE TÜRK JETİ YOKTU

Türk Silahlı Kuvvetleri, "Jetin Ege'de Yunan hava sahasını ihlal eden Türk savaş uçaklarını püskürtme operasyonlarında kullanıldığı" yönündeki iddiaları çürüten bir açıklama yaptı. TSK, uçağın düştüğü sırada herhangi bir Türk jetinin bölgede bulunmadığını duyurdu.

PİLOT HAYATINI KAYBETTİ

Yunan basınında yer alan haberlerde, uçağın saat 12.50 sıralarında düştüğü bilgisi var. Ayrıca pilotun kayıp olduğu ve arama-kurtarma çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

 NEDEN DÜŞTÜĞÜ HENÜZ BELLİ DEĞİL

 Uçağın düşme nedeni ise henüz bilinmiyor. Yunanistan'ın Proto Thema gazetesi, savaş jetinin Türk uçaklarını engellemek için Ege'de görev yapan filoda bulunduğunu iddia etti.

 

 

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler