Yurttan kısa kısa

Bitlis'in Tatvan ilçesi ile Van, İstanbul ve Amasya'da, tefecilik yaptıkları öne sürülen kişilere yönelik eş zamanlı operasyonlarda yakalanan 6 kişiden 3'ü tutuklandı. İşte yurtta yaşnan diğer gelişmeler...

Yayınlanma: 16.10.2009 - 16:57
Abone Ol google-news



Park halindeki araçlara zarar verildi

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, otoparkta bulunan bazı araçlar, çizilerek ve lastiklerinin delinmesi sonucu zarar gördü. Otopark görevlisi Aydın Özkara, sabah işe geldiğinde, bazı araçların lastiklerinin inmiş, bazılarının da etrafının çizilmiş olduğunu fark etti. Özkara'nın durumu emniyet ekiplerine bildirmesi üzerine otoparka gelen polisler, gece kimlikleri henüz belirlenemeyen kişiler tarafından 8 araca, çizilerek ve lastikleri delinmek suretiyle zarar verildiğini belirledi. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.


Düzce'de uyuşturucu operasyonu


Düzce'de yapılan uyuşturucu operasyonunda 5 kilo esrar ele geçirildi, olayla ilgili 2 kişi tutuklandı. İl Jandarma Komutanlığından yapılan yazılı açıklamada, ihbar üzerine Yığılca ilçesi Tuğrul köyü, Gölyaka ilçesi Saçmalıpınar köyü ve Düzce Merkeze bağlı Kurtsuyu köylerine yapılan baskınlarda uyuşturucu kaçakçılığı yapan 2 kişi ile kültür varlıkları kaçakçılığı yaptığı şüphesiyle 8 kişi gözaltına alındı. Zanlıların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda 5 kilo esrar, 50 gram kenevir tohumu, 20 kök kenevir bitkisi, 2 otomatik av tüfeği, 12 fişek, muhtelif kazı malzemeleri ele geçirildi. Sorgulamanın ardından, mahkemeye çıkarılan 10 kişiden ikisi tutuklanırken, 8 kişi serbest bırakıldı.


Evine girmeye çalışan hırsızı tüfekle yaraladı

Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde bir kişi, evinin balkon kapısını zorladığını iddia ettiği şüpheliyi av tüfeğiyle yaraladı. M.O, polisi arayarak, Hikmetiye Mahallesindeki 3 katlı müstakil evine sabah saatlerinde bir kişinin zemin kattaki balkon kapısını tornavida ile zorlayarak girmeye çalıştığını bildirdi. Gürültü üzerine balkon kapısına gittiklerinde şüphelinin balkondan atlayarak yolda bekleyen bir araca bindiğini ifade eden M.O, bu aracın hızla uzaklaştığını belirtti. Bu sırada, av tüfeği saçmalarıyla yaralanmış Y.D. (21) İzmit'te özel bir hastaneye müracaat etti. Burada yapılan müdahalenin ardından Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine sevk edilen Y.D'nin, M.O'nun evine girmeye çalıştığını iddia ettiği kişi olduğu anlaşıldı. Soruşturmaya genişleten polis ekipleri, Y.D'yi av tüfeğiyle ateş ederek yaraladığı belirlenen M.O'yu gözaltına aldı.


Hendek'te 23 kilo 528 gram esrar ele geçirildi

Sakarya'nın Hendek ilçesinde 23 kilo 528 gram esrar ele geçirildi. Bir ihbarı değerlendiren Sakarya Jandarma Komutanlığı ekipleri Karadere köyünde, C.T ile F.K'yı üç çuval içinde 20 kilogram esrarla yakaladı. C.T'nin evinde yapılan aramada 2 kilo 328 gram, fındık tarlasındaki arı kovanlarının içinde ise 1200 gram esrar ele geçirildi. Zanlılar, uyuşturucu madde imal ve ticareti yaptıkları iddiasıyla gözaltına alındı.


Park halindeki araçlara zarar verildi

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, otoparkta bulunan bazı araçlar, çizilerek ve lastiklerinin delinmesi sonucu zarar gördü. Otopark görevlisi Aydın Özkara, sabah işe geldiğinde, bazı araçların lastiklerinin inmiş, bazılarının da etrafının çizilmiş olduğunu fark etti. Özkara'nın durumu emniyet ekiplerine bildirmesi üzerine otoparka gelen polisler, gece kimlikleri henüz belirlenemeyen kişiler tarafından 8 araca, çizilerek ve lastikleri delinmek suretiyle zarar verildiğini belirledi. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.


Dört ilde tefecilik operasyonu


Bitlis Valiliği'nden, yapılan yazılı açıklamaya göre, Bitlis Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ile Tatvan KOM Grup Amirliğince yürütülen çalışmalar sonucu, Tatvan, Van, İstanbul ve Amasya'da eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda, Tatvan, İstanbul, Van ve Amasya'da organize suç örgütü kurarak, tefecilik yaptıkları belirlenen 6 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerin iş yerleri ve evlerinde, çok sayıda senet, tapu senedi ve suçla ilgili olduğu belirlenen evrak ele geçirildi. Zanlılardan G.I, A.A ve H.A'nın emniyetteki işlemlerinin ardından, serbest bırakıldığı, M.S, S.A ve H.A'nın ise ''suç işlemek için örgüt kurmak, örgüt faaliyeti kapsamında tefecilik yapmak'' suçlarından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandığı kaydedildi.


Sıvas'ta 'Yelken Kanat' kursu

Türk Hava Kurumu (THK) Sıvas Şubesince düzenlenen ''Yelken Kanat Kursu''na katılan kursiyerler uçuş eğitimlerini sürdürüyor. Sıvas Valisi Ali Kolat, THK Sıvas Şubesi yetkilileriyle birlikte merkeze bağlı Uzuntepe köyü yakınlarında kursiyerlerin yelken kanatla uçuşlarını izledi. Kolat, kursun düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, Sıvas'ta yelken kanat ve yamaç paraşütünün gelişmesi temennisinde bulundu.
Yelken kanat öğretmeni Murat Bayçora da 15 kursiyerin katıldığı kursun 28 Eylülde başladığını belirtti. Kursu tamamlayanlara sertifikalarının dağıtılacağını ifade eden Bayçora, kursiyerlere uçuş öncesinde pratik eğitimler verdiklerini belirtti. Bölgenin yelken kanat ve yamaç paraşütü için ideal olduğunu, eğitim için uygun tepeler bulunduğunu anlatan Bayçora, kentte yamaç paraşütünün ilerlediğini, yelken kanat alanında da aynı gelişmeler yaşandığını kaydetti.


Ereğli'deki banka soygunu girişimi

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, soymak için girdiği bankada güvenlik görevlisinin tabancayla dizinden vurduğu İsa Bostancı (43), tedavi gördüğü hastaneden taburcu edildi. Zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Asayiş Büro Amirliği ekiplerince hastaneden alınan Bostancı, İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Ayağındaki yara nedeniyle yürümekte zorlanan zanlı, Cumhuriyet Savcılığında ifadesinin alınmasının ardından sevk edildiği mahkemece tutuklandı. 13 Ekim'de, Erdemir Caddesi'nde bir bankanın şubesine girerek yanında getirdiği bidondaki mazotu etrafa döküp elindeki bıçakla görevlilerden paraları isteyen Bostancı, güvenlik görevlisi Erdal Güç'ün silahla dizinden vurması sonucu yaralanarak Ereğli Devlet Hastanesine kaldırılmıştı. Zanlının, olayı gerçekleştirmeden önce Bağlık Mahallesi'nde park halindeki 67 LR 561 plakalı kamyonun lastiğine mazot dökerek ateşe verip bölgeden uzaklaştığı, tutuşan lastiğin de yurttaşlarca söndürüldüğü öne sürüldü.


Ankara'da kimliği belirsiz erkek cesedi

Ankara Yeşilkent mahallesinde erkek cesedi bulundu.Çankaya ilçesine bağlı Yeşilkent mahallesinde hayvan otlatan çobanlar, 60-65 yaşlarında bir erkek cesedi buldu.
Olay yerine gelen emniyet ekipleri, üzerinden kimlik çıkmayan cesedin köpekler tarafından parçalandığını tespit etti.


Silopi'de 7 terörist teslim oldu

Şırnak'ın Silopi ilçesinde 7 terörist güvenlik güçlerine teslim oldu. Edinilen bilgiye göre, terör örgütü PKK'nın dağ kadrosundan kaçan 7 terörist, Silopi'de güvenlik güçlerine teslim oldu. Verimli Jandarma Karakolunda ifadeleri alınan 7 terörist, Silopi Adliyesine sevk edildi. Öte yandan, 7 teröristin, ailelerinin ikna etmeleri sonucu güvenlik güçlerine teslim oldukları öğrenildi.


Balkonunda sigara içince...

Trabzon İl Sağlık Müdürü Halit Çınarka, evinin balkonunda sigara içtiği gerekçesiyle, komşularının şikayeti üzerine Ümran Özen hakkında, 4207 Sayılı Kanun çerçevesinde değerlendirmede bulunularak durum tespit tutanağı tutulduğunu, ancak cezai işlem gerektiren bir durum olmadığını söyledi. Çınarka, yaptığı yazılı açıklamada, bugün çeşitli basın yayın organlarında, ''Evde sigaraya sağlık müdürlüğünden uyarı'' başlığı altında haberler çıktığını anımsatarak, söz konusu olayda geçen binada oturan sakinlerden 3'ünün, Ümran Özen hakkında, 14 Ağustos 2009 tarihinde şikayette bulunduklarını belirtti.


Deniz Feneri oteli 'Yılın Butik Oteli' seçildi


İngiltere'nin Sunday Times Gazetesi, Antalya'nın Kaş ilçesindeki Deniz Feneri Otelini ''yılın butik oteli'' seçti. Kaş'ın Çukurbağ Yarımadası'nda 3 yıldır faaliyet gösteren Deniz Feneri Oteli'nin İngiltere'nin saygın gazetelerinden Sunday Times Gazetesi tarafından belirlenen en iyi 100 otel arasından birinci seçilmesi dolayısıyla Kaş Turizm ve Tanıtma Derneğince tören düzenlendi. Dernek tarafından plaketle ödüllendirilen Deniz Feneri Otelinin sahibi Turan Doyuran'a ödülünü Kaş Kaymakamı Süleyman Yılmaz verdi. Her yönden denizi gören 27 odası bulunan otelde tam pansiyon 1 haftalık konaklama bedelinin 450-700 Sterlin arasında değiştiği bildirildi.


Antalya'da 'Çocuk istismarı' davası

Antalya'da ''başörtüsünün kamusal alanda yasaklanmasını'' protesto etmek amacıyla küçük yaştaki çocuklarıyla gösteri yapan 17 kişi hakkında ''Terbiye hakkından doğan disiplin yetkisini kötüye kullanmak'' iddiasıyla bir yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Antalya 6. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlanan davada, savcılık, gösteriye küçük yaştaki çocuklarıyla katılan 17 kişi hakkında TCK'nın ''Aile düzenine karşı işlenen suçlar'' başlığı altındaki 232-2 maddesi uyarınca bir yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmalarını istedi.

Cumhuriyet Savcısı Yusuf Hakkı Doğan iddianamede, şüphelilerin olay tarihinde velayet haklarını kötüye kullanarak, çocukları istismar ederek, yaş ve konumlarına uygun olmayan bir toplantıda pankart taşıtmak suretiyle, velayet haklarını kötüye kullandıklarına yönelik deliller tespit edildiğini belirterek, şüphelilerin cezalandırılmalarını talep etti.

TCK 232-2 maddesi ''İdaresi altında bulunan veya büyütmek, okutmak, bakmak, muhafaza etmek veya bir meslek veya sanat öğretmekle yükümlü olduğu kişi üzerinde, sahibi bulunduğu terbiye hakkından doğan disiplin yetkisini kötüye kullanan kişiye, bir yıla kadar hapis cezası verilir'' hükmünü içeriyor.


Adana'da anne ve çocuğu ölü bulundu


Adana'da, anne ve 2 çocuğu, evlerinde ölü bulundu.Merkez Seyhan ilçesi Sarıhamzalı Mahallesi, 47028 Sokak'taki bir evde yaşayan anne Songül Toromantekin ile çocukları Sümenya ve Yasir Toromantekin ölü bulundu. Yetkililer, olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğünü, babaya ulaşılmaya çalışıldığını bildirdiler.


Eşref Kolçak öğrencilerle buluştu


Türk Sinemasının duayenlerinden Eşref Kolçak, ''Türk sinemasının hak ettiği yere gelmesi için yeni nesil sinemacılara çok iş düşüyor'' dedi. Akdeniz Üniversitesi Atatürk Konferans Salonu'nda öğrencilerle söyleşi yapan Kolçak, Türk Sinemasının Atatürk vefat ettikten sonra gereken değeri görmediğini öne sürdü. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği söyleşide Kolçak, Türk Sinemasının geçmişini yeni kuşaklara aktarmak için sinemaya yıllarını vermiş kişiler tarafından bu tür söyleşilerin sık sık yapılması gerektiğini vurguladı. Yıllardır film çekmemelerine rağmen genç nesil tarafından tanınmalarının çok sevindirici olduğunu belirten Kolçak, söyleşiye katılan öğrencilerin sorularını yanıtladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler