Yüz binler adalet için Ata’ya koştu

‘Karanlıkların yüzünde yanan son bir ışık kalacaksa o Fenerbahçe olacaktır’

Yayınlanma: 23.03.2014 - 23:39
Abone Ol google-news

Genci yaşlısı onbinlerce Fenerbahçeli, “Türkiye İçin Adalet, Fenerbahçe İçin Adalet” sloganı ile Anıtkabir’e yürüdü. Anıtkabir’in avlusu sarı lacivert renkler ve Türk Bayrakları ile kaplanırken, taraftarlar sık sık “Mustafa Kemal’in askerleriyiz, Türkiye laiktir laik kalacak” sloganları attı. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Anıtkabir Özel Defteri’ne, “Söz veriyorum ki devrimlerinizi ve ilkelerinizi unutturmak isteyen karanlıkların yüzünde yanan son bir ışık kalacaksa o Fenerbahçe olacaktır” diye yazdı.

Ankara Fenerbahçeliler Derneği’nin düzenlediği “Türkiye için adalet, Fenerbahçe için Adalet” yürüyüşü için Türkiye’nin dört bir yanından taraftarlar otobüslerle başkente geldi. Ankara’daki taraftarlarla buluştu. Fenerbahçeliler sabah saatlerinden itibaren Anıtkabir’e gelmeye başladı. Anıtkabir’in girişinde gelenlere Türk Bayrakları ve Fenerbahçe Bayrakları dağıtıldı. Fenerbahçeliler Aslanlı Yol’da ve Anıtkabir’in avlusunda toplandı. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile Ali Koç’un da aralarında bulunduğu yöneticiler Aslanlı Yol’un başına geldi. Yıldırım, “Türkiye seninle gurur duyuyor; dik dur eğilme taraftar seninle” sloganları ile karşılandı.

Yürüyüş Aslanlı Yol’dan başladı. Yıldırım taraftarların arasında güçlüklü ilerleyebildi. Taraftarlar sık sık, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz; Türkiye laiktir laik kalacak”, “Başbakan baksana kaç kişiyiz sayysana” sloganları attı. Anıtkabir’deki askerlerin nöbet değişimleri sırasında da taraftarlar askerleri aynı sloganlar eşliğinde alkışladı. Aslanlı Yol’daki yürüyüşe Fenerbahçe’nin ezeli rakibi olan Galatasaray ve Beşiktaş’ın yanı sıra Anadolu takımlarının taraftarları da katıldı. Bazı taraftarların kendi takımlarının formalarının üzerine Fenerbahçe atkıları taktıkları görüldü. Çok sayıda Fenerbahçeli çocuk ve bebekleriyle yürüyüşe katıldı. Anıtkabir’in avlusu sarı lacivert renkler ve Türk Bayrakları ile kaplandı. Fenerbahçeliler, “Hırsız Tayyip Erdoğan”sloganları da attı. Anıtkabir’in avlusu kısa sürede doldu. Dev bir Fenerbahçe Bayrağı açıldı. Yürüyüşe CHP Zonguldak Millletvekili Mehmet Haberal da katıldı. Fenerbahçeliler hep birlikteAndımız’ı okudu. Bazı Fenerbahçe yöneticileri çocuklarıyla Anıtkabir’e geldi. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım kalabalık nedeniyle güçlükle mozoleye ulaşabildi. Yıldırım üzerinde,“Fenerbahçe Spor Kulübü” yazan çelengi mozoleye bıraktı. Yıldırım ve yöneticiler saygı duruşunda bulunurken, Anıtkabir’in avlusunda bulunan onbinlerce taraftar da İstiklal Marşı’nı okudu. Yıldırım ve beraberindeki yöneticiler daha sonra Misak-ı Milli Kulesi’ne geçti. Yıldırım Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı, yazdıklarını yüksek sesle okudu. Defterde Yıldırım’ın şu mesajı yer aldı:

“Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Yüce Atatürk, itibar ve iltifatlarınıza mazhar olmuş, yegane ruhu Kuvay-i Milliye olan Fenerbahçe Spor Kulübü’nün başkanı olarak heyecan ve gururla huzurunuzdayım. İşgal altındaki bir ülkeyi çağdaş, demokratik bir cumhuriyet haline getiren irade ve devrimlerinize sahip çıkmak konusundaki kararlılığımız ve mücadelemiz tamdır. İstikbalde dahi bir gün yurdun tüm toprakları işgal edilmiş, tüm tershanelerine girilmiş, bütün kaleleri zapt edilmiş ve bütün orduları dağıtılmış olsa da istiklal ve cumhuriyeti müdafa mecburiyetinde kaldığımızda dahili ve harici bedhahlara karşı içinde bulunacağımız vaziyet çok namüsait bir vaziyette tezahür etmiş olsa da; “Rahat uyu Atam. Yolun yolumuz. Andın andımız olacaktır.” Söz veriyorum ki devrimlerinizi ve ilkelerinizi unutturmak isteyen karanlıkların yüzünde yanan son bir ışık kalacaksa o Fenerbahçe olacaktır. Ve muhtaç olduğumuz yegane kudret yolunuzda akmak için 1 dakika bile tereddüt etmeyecek olan damarlarımızdaki asil kanımızdır. Her gün biraz daha artan “özlem” ve “hasretlerimizle.”

‘Adalete Fener Yak’

Yıldırım, defteri imzalamasının ardından kalabalığın arasından güçlüklü çıkabildi. Fenerbahçe Başkanı Yıldırım’ın ayrılmasının ardından taraftarlar mozoleyi ve müzeyi ziyaret etti. Taraftarlar mozoleye karanfiller bıraktı. Anıtkabir’in merdivenlerinde üzerinde Atatürk fotoğraflarının yer aldığı dev bayraklar açıldı. Eskişehir’de öldürülen Ali İsmail Korkmaz için yazılan marşı okuyan Fenerbahçeliler, “Adalete Fener Yak” yazılı bayraklar da taşıdı. Yürüyüş ve Anıtkabir ziyaretine Fenerbahçe forması ile Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu da katıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler