Yüz yaralanmaları için tek atış şart

Ateşli silah yaralanmaları ve trafik kazaları başta olmak üzere insan yüzü birçok travmaya maruz kalıyor. Uzmanlar, yüzün eski haline kavuşması için yapılan peşpeşe ameliyatların hastaların psikolojisini bozduğunu belirtiyor.

Yayınlanma: 17.05.2014 - 12:02
Abone Ol google-news
Yüz yaralanmaları Yüz, çene, kafa cerrahisi eğitimi alan bir plastik cerrah kontrolunda gerekli durumlarda diğer branşlardan hekimlerce ortak olarak değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen Opr. Dr. Muzaffer Çelik, "Yüz yaralanmalarının psikolojik travması çok ağırdır. O nedenle hassas yaklaşıp en üst düzeyde bilimsel yaklaşımla tek seansta onarım sağlanmalıdır" dedi. 
 
Yüz travmaları için Kranıofasial Cerrahi Klinikleri'nin yaygınlaşması gerektiğini belirten Opr. Dr. Çelik, çoğu hastanın tek ameliyatla eski yüzüne kavuşabileceğini ifade etti. Opr. Dr. Çelik, "Bir göz etrafı kemik kırığı yaşayan medya çalışanının sekiz kez, Eski bir Lübnan cumhurbaşkanının bir çene ucu yaralanması için 24 kez İngiltere ve Fransa da ameliyat ediliğine ve hala düzelmediğine şahit oldum. Oysa yukarıda bahsedilen iki hastada tek seansda normale getirildi. Sebebi ise multidisipliner yaklaşılmaması ve gerektiğinde konuya hakim kranıofasial cerrahlar tarafından yapılmamasıdır" dedi. 
 
Gençler 'Hasankeyf Yok Olmasın' Diyor
 
Hasankeyf'te gençler 16- 19 Mayıs 2014 tarihleri arasında buluşuyor. Hasankeyf’le Dayanışma Kampı'na katılacaklar Ilısu barajının sular altında bırakacağı Hasankeyf'in ve Dicle Vadisinde yer alan adı Hasankeyf kadar tanınmayan daha pek çok kültür-doğa mirasının, buralarda yasayan halkların, diğer canlıların ve gelecek nesillerin sesi olacak. Hasankeyf'i Yaşatma Girişim'i tarafından düzenlenen etkinliğe katılanlar Hasankeyf’in doğasını, tarihi eserlerini ve kültürünü örneğin yemeklerini, yöresel sanatlarını öğrenecek ve belgeleyecek. Bölgede yaşayan çocuklarla resim atölyeleri düzenlenecek.
 

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler