'Yüzüklerin Efendisi' yıldızı Sir Ian Holm hayatını kaybetti

Yüzüklerin Efendisi ve Hobbit filmlerinde Bilbo Baggins karakterinin yaşlı halini canlandıran 83 yaşındaki Sir Ian Holm, Parkinson hastalığına yenik düştü.

Yayınlanma: 19.06.2020 - 15:38
'Yüzüklerin Efendisi' yıldızı Sir Ian Holm hayatını kaybetti
Abone Ol google-news

Yüzüklerin Efendisi ve Hobbit filmlerinde Bilbo Baggins karakterinin yaşlı halini canlandıran 83 yaşındaki Sir Ian Holm'dan acı haber geldi.

Ünlü aktör 88 yaşında parkison hastalığına yenik düştü. Oscar adayı da olan aktör, daha önce "Yüzüklerin Efendisi"nin oyuncularının katıldığı görüntülü etkinliğe katılamadığı için özür dilemişti.

Bilbo Baggins'i oynayan ünlü yıldız, "Sizi şahsen görmediğim için özür dilerim, hepinizi özlüyorum ve maceralarınızın sizi birçok yere götürdüğünü umuyorum, hobbit evimde veya holm'de karantina altındayım" demişti.

TİYATROYLA BAŞLAYAN KARİYER

12 Eylül 1931’de Essex’te dünyaya gelen Holm kamera karşısına geçmeden önce tiyatroda kendisine sağlam bir yer edinmiş, Royal Shakespeare Company’de yıldız bir isme dönüşmüştü. 1967’de “Homecoming” adlı oyundaki rolüyle Tony Ödülü alan oyuncu 1998’de de “Kral Lear” ile Olivier Ödülü’ne layık bulunmuştu.

Ian Holm 1979 yılında gösterime çıkan “Alien”daki Ash rolüyle tüm dünyada bir anda tanınan bir oyuncuya dönüştü.  


1981 tarihli “Ateş Arabaları” (“Chariots of Fire” adlı filmdeki rolüyle Oscar’a aday gösterilen Holm 80’li yıllar boyunca aralarında “Brazil”, “Time Bandits”, “Dance With A Stranger”, “Greystoke: The Legend of Tarzan, Lord of the Apes” gibi filmlerin de bulunduğu çok sayıda yapımda rol aldı.

Karakter aktörü olarak sinemada önemli bir kariyere sahip olan Holm sonraki yıllarda da “Kafka”, “Naked Lunch”, “Hamlet”, “The Fifth Element”, “The Madness of King George”, “eXistenZ” gibi filmlerde rol aldı.


Hayatı boyunca dört kez evlenen Ian Holm geride beş çocuk, sekiz de torun bıraktı.



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler