Zaman yazarı Alkan: Sizin verdiğiniz vizelerle kaçtılar

Zaman gazetesinin yazarlarının “örgüt üyeliği” ve “örgüt yöneticiliği” suçlamalarıyla yargılandıkları davanın dün görülen 6. duruşmasında yazar Ahmet Turan Alkan savunma yaptı.

Yayınlanma: 08.06.2018 - 22:11
Abone Ol google-news

Zaman gazetesinin yazarlarının “örgüt üyeliği” ve “örgüt yöneticiliği” suçlamalarıyla yargılandıkları davanın dün görülen 6. duruşmasında yazar Ahmet Turan Alkan savunma yaptı. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada savunma yapan Alkan sözlerine, “İçinde yaşadığım ve üyesi olduğum topluma karşı sitemim var” diyerek başladı. Alkan, kendilerini “15 Temmuz’dan sonra cezaevinde en çok kalan gazeteciler” olarak tanımladı. Cezaevindeki şartlarına değinen Alkan, “Avluya geçen gün bir serçe yavrusu düştü. Uçamıyordu, onu iyileştirdik. Karasineğe gösterdiğimiz anlayış bize gösterilmiyor. Bize sosyal mikrop muamelesi yapılıyor. Zaman gazetesinin soruşturulmaya başlandığı zamanlarda hukuk devletinin işleyeceğine inandığım için kendime kızıyorum. AKP’nin kapatılması davasına enayi gibi karşı çıktığım için buradayım” ifadelerini kullandı.

“Zaman gazetesi terör örgütüyse niye bir işletme gibi kayyım atandı” diye soran Alkan, firar eden Zaman gazetesi yöneticilerini affetmediğini belirterek, “Masumiyetinize güvenmiyorsanız hapislik zor. Bu riski göze alıp hesap vermeleri lazımdı. Hepsi uçup gittiler. Onları itham ediyorum. Onların uçmasına izin verenlere de bir çift lafım var: Sizin verdiğiniz vizelerle kaçtılar.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler