'Öğrenim hakları engelleniyor'
Gözaltına alınan kişiler arasında çocuklar da yer alıyor. İstanbul Barosu’nun sistemine ve ulaşılan ihbarlara göre 21- 24 Mart tarihleri arasında 20 çocuk gözaltına alındı. Cumhuriyet konuya ilişkin gelişmeleri İstanbul Barosu Çocuk Hakları Merkezi ile konuştu.
Spor İstanbul'dan çocuklar için önemli anlaşma
İBB Spor İstanbul ile İstanbul Barosu Çocuk Hakları Merkezi, 20 Kasım Çocuk Hakları Günü’nde anlamlı bir protokole imza attı. Spor İstanbul eğitim uzmanları ve İstanbul Barosu Çocuk Hakları Merkezi avukatlarının ortaklaşa çalışmasıyla kurumda çocuk hakları konusunda personele ve yöneticilere eğitimler verilecek. Bu iş birliğiyle çocuk hakları ihlallerinin önüne geçmek hedefleniyor.
Yemek dağıtıyorlar 'kalmadı' diyorlar
Hatay’da çadır kentte kalan çocuklar, beslenmeden barınmaya, sağlıktan güvenliğe her alanda eksikliklerle karşı karşıya. Yaşamları yemek kuyruğunda geçen çocukların oyun alanları ise moloz yığınları. Çocukların istekleri ise çikolata, bisiklet ve bir evinin olması!