Atatürk ve Cumhuriyet'in 100. yılına özel bir hediye: İş Bankası'nın özel kitap serisi...

Cumhuriyet'in kuruluşundan itibaren Türkiye'nin 100 yıllık tarihini ele alan "100. Yıl Serisi" adlı kitap serisi Cumhuriyet'in temellerinin atıldığı dönemden itibaren Türkiye tarihini ele alıyor.

Yayınlanma: 24.10.2023 - 19:31
Atatürk ve Cumhuriyet'in 100. yılına özel bir hediye:  İş Bankası'nın özel kitap serisi...
Abone Ol google-news

Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları, Cumhuriyet'in kuruluş dönemini ve 100 yıl süresince yaşananları konu alan "100. Yıl Serisi" adlı özel bir kitap serisi hazırladı. Bu seri, 16 farklı kitaptan oluşuyor ve Cumhuriyet'in temellerinin atıldığı dönemden itibaren Türkiye'nin 100 yıllık tarihini ele alıyor.

Serinin içeriğinde, Atatürk'ün "Nutuk" isimli önemli konuşmasının yanı sıra, 1937'de yazdığı "Geometri" kitabı ve "Zabit ve Kumandan ile Hasbihal" adlı eserler yer alıyor. Bu seride ayrıca, "Atatürk-Kurucu Felsefenin Evrimi" "Atatürk Hakkında Hatıralar ve Belgeler" "Atatürk'ün Sırdaşı Kılıç Ali'nin Anıları" "Cumhuriyet ve Antropoloji" "Cumhuriyetin İlk Sayımı-1927 Nüfus Tahriri" "Dünya Düşünürleri Gözüyle Atatürk ve Cumhuriyeti" "Hasan Ali Yücel ve Türk Aydınlanması" "Kısa Türkiye Tarihi" "Kurtuluş Savaşı Tarihi" ve "Türkiye'nin 200 Yıllık İktisadi Tarihi" gibi eserler de bulunuyor.

Seriye ilerleyen dönemlerde, Türk Tarih Kurumu'nun ilk başkanı Tevfik Bıyıklıoğlu'nun "Atatürk Anadolu'da 1919-1921" adlı kitabı, Hazal Papuççular'ın "Cumhuriyetin Dış Politikası 1923-2023" isimli çalışması ve Gürbüz Tüfekçi'nin "Atatürk'ün Okuduğu Kitaplar" derlemesi de eklenmesi planlanıyor.

Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı ve Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları Yönetim Kurulu Başkanı Suat Sözen, bu serinin Cumhuriyet'in 100. yılını anlamak ve kutlamak için çok önemli bir kaynak olduğunu vurgulayarak, serinin okuyuculara bu özel dönemi daha derinlemesine anlama fırsatı sunduğunu ifade etti. Ayrıca, İş Bankası'nın bu özel yılı çeşitli etkinliklerle kutladığını da belirtti.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon