ATO'nun kalıcı konut çağrısına sanat desteği

Ankara Ticaret Odası'nın (ATO) deprem bölgesine kalıcı konut inşası için yaptığı bağış çağrısına, sanatçılar ve sanatseverlerden müzayedeli destek geldi.

Yayınlanma: 27.04.2023 - 16:42
ATO'nun kalıcı konut çağrısına sanat desteği
Abone Ol google-news

ATO'dan yapılan açıklamaya göre, odanın 59 No'lu Kültür ve Sanat Etkinlikleri Meslek Komitesi organizasyonuyla planlanan "100+59 Sanat Eseri Bağış Müzayedesi", 29 Nisan Cumartesi günü saat 16.00'da gerçekleştirilecek. ATO Meclis Toplantı Salonu'nda düzenlenecek müzayededen elde edilecek gelirin tamamı, Odanın deprem bölgesine kalıcı konut kazandırmak üzere başlattığı "Ayın Yıldızıyım" temalı bağış çağrısına aktarılacak. Tüm Sanat Galerileri Derneğinin yürütücülüğünde, Birleşmiş Ressamlar Heykeltıraşlar Derneği, Sanatçı Kadınlar Derneği ve RC Galeri paydaşlığında gerçekleştirilecek müzayede, Sessiz Müzayede (www.sessizmuzayede.com) isimli internet sitesiyle de eş zamanlı gerçekleştirilecek.

'YARALAR SARILACAK'

Açıklamada görüşlerine yer verilen ATO Başkanı Gürsel Baran, hayırseverleri ve sanatseverleri müzayedeye davet ederek, şunları kaydetti:

"Müzayedede sanatçılarımızın duygularını, bilgi birikimlerini, yeteneklerini ve hepsinden önemlisi yüreklerini ortaya koyarak ürettikleri kıymetli sanat eserleri, değerini bilenler tarafından, çok ulvi bir amaç için alınacak. Tarihimizdeki en ağır depremin yaralarını sarmak için ATO tarihinde bir ilki gerçekleştirerek sanat eseri müzayedesi yapıyoruz. Ticaret ve sanat depremin yaralarını sarmak için birleşiyor. Sanatçılar ve sanatseverlerle el ele deprem bölgesine kalıcı konut inşa edeceğiz."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler