Avukat İsmail Sami Çakmak'tan savcıya tepki: Kefenli ceset mi eklemeliydim?

Avukat İsmail Sami Çakmak’ın; 6 Şubat depremlerinin ardından 50 bini aşkın kişinin ölmesine ve ekmeğe muhtaç durumda çocuklar bulunmasına karşın Diyanet’in bölgede açtığı kurslarla eğitim birliğini bozduğu gerekçesiyle yaptığı şikayet, “benzer iddialarla ilgili 1 yıl önce işleme konulmama kararı verildiği” gerekçesiyle işleme konulmadı. Çakmak, “Kahin değilim. İddiaları ispat için depremde ölenlerden birkaç tanesinin kefenli cesedini mi ek yapmam gerekiyordu?” tepkisini gösterdi.

Yayınlanma: 03.07.2023 - 03:00
Avukat İsmail Sami Çakmak'tan savcıya tepki: Kefenli ceset mi eklemeliydim?
Abone Ol google-news

Avukat İsmail Sami Çakmak, 6 Şubat depremlerinin ardından bölgede 4-6 yaş Kuran kursu açan, aynı dönemde “depremzede evlatlıkla evliliğin önünde engel bulunmadığı” yönünde fetva veren Diyanet İşleri Başkanlığı hakkında suç duyurusunda bulundu. Bölgedeki çocukların ekmeğe, yemeğe muhtaç durumdayken ve eğitim için bilimsel çözümler aranırken yapılanların, “Fırsat bu fırsattır” yaklaşımı olduğunu kaydeden Çakmak, “Eğitimde birlik ve bütünlük bozuldu. Anayasadaki laiklik ilkesi yok sayıldı” dedi. 

(İsmail Sami Çakmak)

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ise şikâyeti “benzer iddialarla ilgili 1 yıl önce işleme konulmama kararı verildiği” gerekçesiyle işleme koymadı. Karara itiraz eden Çakmak, “Siz Türkiye’de yaşamıyor musunuz? İddiaları ispat için depremde ölenlerden birkaç tanesinin kefenli cesedini mi ek yapmam gerekiyordu?” tepkisini gösterdi. 

Çakmak, “1 yıl önce karar verildiği” yönündeki ifadeye atıf yaparak da “Deprem bilimci değilim. Kahin de değilim. Deprem felaketini önceden bilmem olanaksız. İddialarım, deprem sonrası eylemlere ilişkin” dedi.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler