Destici: Barajın 'sıfır' olması konusunda duruşumuz çok net

BBP Genel Başkanı ve Ankara Milletvekili Mustafa Destici, seçim barajının sıfıra indirilmesi konusunda duruşlarının net olduğunu söyleyerek "Bununla birlikte tek başımıza karar verme durumunda olmadığımızı, ortak karar sonucunda ortaya çıkacağını da hatırlatmayı faydalı buluyorum" dedi.

Yayınlanma: 19.01.2022 - 14:19
Destici: Barajın 'sıfır' olması konusunda duruşumuz çok net
Abone Ol google-news

BBP Genel Başkanı ve Ankara Milletvekili Mustafa Destici, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Muhalefet partilerinin güçlendirilmiş parlamenter sistem çalışmalarını hedef alan Destici, "Millet İttifakı'nı oluşturan cephe, hala parlamenter sistemi bir din gibi tartışmaya kapatarak kutsuyor. Neyin, hangi şartların özlemini çektiklerini sormayı ve gerçekleri ifade etmeyi bir sorumluluk olarak görüyorum." ifadelerini kullandı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Seçim Kanunu hakkındaki açıklamasına değinen Destici, "BBP olarak düşüncelerimizi, Cumhur İttifakı bileşenleri ile bir araya gelerek ilettik. Bizim barajın 'sıfır' olması konusunda çok net bir duruşumuz var. Diyelim ki 'sıfır' olmasa, en fazla 3 olmalı diye, bunu defaten dile getirdik. Bununla birlikte tek başımıza karar verme durumunda olmadığımızı, görüşmelerde farklı fikirlerin ifade edildiğini, son halin, bir uzlaşma ve ortak karar sonucunda ortaya çıkacağını da hatırlatmayı faydalı buluyorum. Tahmin ediyorum ki şubat ayından sonra Seçim Kanunu Meclis'e gelecektir." diye konuştu.

Seçim yasası Meclis'ten geçtikten sonra ilk seçimde uygulanabilmesi için üzerinden bir yılın geçmesi gerektiğine dikkati çeken Destici, "Erken seçim tartışmaları da seçim kanunu Meclis'e geldiğinde rafa kalkacaktır" dedi.

ERDOĞAN BARAJ KONUSUNDA NE DEMİŞTİ?

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin MHP grubu ile birlikte yürüttüğü Seçim Kanunu teklifi çalışmalarını anlatırken  "Milliyetçi Hareket Partisi’nden Feti Bey’in başkanlığında bir ekip çalıştı. Bunun yanında Büyük Birlik Partisi kendi teklifini arkadaşlarımıza göndermişti. Ben, Hayati Bey’in Feti Bey’lerle yaptığı çalışmanın taslak metnini aldım. Bu taslak metni, Devlet Bey’le de paylaştım. Devlet Bey de gerçekten bir nezaket göstermek suretiyle 'Bu çalışma bizim için geçerlidir' dedi. Orada bizim yaklaşımımız barajın yüzde 7 olması yönünde. Onun dışında dar bölge, daraltılmış bölge vesaire bu tür şeylere girmiyoruz. Hazırlanan, üzerinde çalışılmış taslak metin konusunda bu hafta veya önümüzdeki hafta arkadaşlar tekrar bir araya gelecekler. Nihai şeklini verip ondan sonra işi bitireceğiz" ifadelerini kullanmıştı.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler