Erdoğan, 'İmam Hatip Okulları Sempozyumu'nda: Dinsiz, ucube nesiller isteyenler...

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İmam hatip okulları üzerine düzenlenen sempozyumda 'azgın azınlık' ifadesini kullandı. "Dinsiz, ucube nesiller" olmasını isteyenler olduğunu öne süren Erdoğan, "Onlar işine bakacak, biz de işimize bakacağız" dedi.

Yayınlanma: 15.10.2021 - 16:32
Erdoğan, 'İmam Hatip Okulları Sempozyumu'nda: Dinsiz, ucube nesiller isteyenler...
Abone Ol google-news

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yeniden Açılışının 70. Yılında İmam Hatip Okulları ve Türkiye'de Din Eğitimi Sempozyumu" başlıklı programda konuştu.

İmam hatip okullarını öven Erdoğan, "İmam hatip mezunuyum ama hiçbir zaman imam hatipçi olmadım. Bizim için tüm okullar emirlerinde olduğumuz okullardır. Hepsine elimizden gelen tüm destekleri de veriyoruz" dedi.

AKP'li Cumhurbaşkanı, "dindar nesiller yetiştirme gayretlerinden rahatsız olanlar" olduğunu belirtip "Dinsiz nesil olsun diyenler yok mu? Var. Ucube nesil olsun diyenler yok mu? Var. Onlar işine bakacak, biz de işimize bakacağız" diye konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

"Buradan ülkemizin dört bir yanındaki imam hatipli kardeşlerime selamlarımı gönderiyorum. Sempozyumun başarılı geçmesini diliyorum. 70 yıldır bu güzide eğitim kurumlarının gelişmesinde emeği olan imam hatip gönüllülerine teşekkür ediyorum. Bugün 70 yaşında çınar olan imam hatipler, her adımı sabırla yürütülen kutlu bir mücadelenin sembolüdür. Kuruluşundan itibaren imam hatipler bu ülkede demokrasinin standardını gösteren bir mihenk taşı olmuştur.

"CHP ZİHNİYETİ..."

Darbe ve dikta dönemlerinde imam hatipler de hedefe özellikle o tahtaya konularak baskıya uğramıştır. CHP zihniyeti milletle hesaplaşmasını hep imam hatipler üzerinden yürütmüştür. CHP zihniyeti bu okulları daima bir tehdit olarak görmüştür. Kendisi de CHP mebusu olan Hamdullah Suphi Tanrıöver, 1947'de anlatıyor: "6 meclis hademesi yanıma geldi, gözleri yaşlı olarak 6 köyümüzde bir tek imam kaldı. Ölülere nöbet bekletiyoruz. Eğer bize imam ve hatip vermezseniz ölülerimizi köpek leşi gibi toprağa gömeceğiz dediler."

İstiklal Harbi'nde gencecik evlatlarını şehit veren bir ülkede 1950'ye vardığımızda durum buydu. Millet ölüsünü yıkayacak kimseyi bulamıyordu. Türkçe Ezan garabeti de insanımızın tahammül sınırlarını zorlayan bir hal almıştı. Menderes'in hayata geçirdiği ilk icraatı ezanın aslıyla okunmasıdır. Diğer hizmetleri ise imam hatip okullarının açılmasıdır. Dönemin CHP bürokrasisi imam hatipleri açtırmamak için ayak diremeyi sürdürmüştür. 

'FETRET DEVRİNİ SONLANDIRDIK"

12 Mart muhtırasında ortaokul kısımları kapatılarak, lise kırımları 4 yıla çıkarılmıştır. 1974'te ortaokul bölümü yeniden açılmış, okul sayısı 101'e çıkmıştır. İmam hatipler 28 Şubat döneminde vesayetçilerin yeniden hedefi olmuş, katsayı zulmü ile de imam hatiplilerin üniversite hayallerine set çekilmiştir. Kendi evlatlarım da dahil imam hatipliler üniversite hayallerini ya ertelemek ya da yurtdışında gerçekleştirmek zorunda kalmıştır. Katsayı uygulamasını kaldırıp 4+4+4 uygulamasını başlatarak imam hatiplilerin fetret devrini biz sonlandırdık. İmam hatip mezunuyum ama hiçbir zaman imam hatipçi olmadım. Bizim için tüm okullar emirlerinde olduğumuz okullardır. Hepsine elimizden gelen tüm destekleri de veriyoruz. 

"DERDİMİZ DİNDAR NESİL..."

Derdimiz şu, bu ülkede eğer bugün ifademle bir dindar nesil yetiştirelim gayreti varsa bu hocalarımızın emekleriyledir. Bundan çok rahatsız olanlar yok mu? Var. Tam aksini savunanlar var. Varsın olsun, biz işimize bakacağız. Dinsiz nesil olsun diyenler yok mu? Var. Ucube nesil olsun diyenler yok mu? Var. Onlar işine bakacak, biz de işimize bakacağız. Farkımız bu. Bunun olması lazım"

HEDEF YİNE GEZİ: AZGIN AZINLIK...

Bu hikaye, kılık kıyafeti sebebi ile üniversite kapılarında kalan gençlerimizin, katsayı zulmüne uğrayan öğrencilerimizin hikayesidir. Ücretini ödeyemediği için hastane morglarında cenazesi rehin alınan vatandaşlarımızın hikayesidir. Eline kına yakarak gönderdiği askerin yemin törenine alınmayan anaların hikayesidir. Bu hikaye azgın azınlığın kışkırtmalarına rağmen demokrasiden ayrılmayan sessiz çoğunluğun da hikayesidir. Baskıya, zorbaya, siyasi şiddete maruz bırakıldık. Türkiye'nin iktidar partisini uyduruk gazete küpürleri üzerinden kapatmaya kalktılar. Taşeron haline getirdikleri eli kanlı yapıları üstümüze salarak Türkiye'yi kaosa sürüklemek istediler. Caminin içine ayyaşları doldurarak bira kutularını camilerimizin halılarının üzerine sere serpe göndererek Taksim'e gezicilerle yürümek suretiyle çılgınlıkların en alçakçasını yaptılar. 17/25 Aralık'ta meşru hükümeti devirmeye çalıştılar.  Bu saldırıların tamamını püskürttük.

"EN ÇOK TERCİH EDİLEN EĞİTİM KURUMLARI ARASINDA"

28 Şubat döneminde kapılarına kilit vurulmak istenen bu okullar hamdolsun bugün ülkemizin en çok tercih edilen eğitim kurumları arasında yer alıyor. Bu okullarımızda okuyan evlatlarımızın sayısı bugün artık 1 milyon 415 bine ulaştı. Her ne kadar birileri bu okullarımızı sürekli karalamaya çalışsalar da milletimizin ilgisine ket vuramıyorlar. İmam hatiplerin başarısı sayısı da günden güne yükseliyor. Bu okullar özgün eğitim modeliyle İslam alemine güzel bir örnek oluşturuyor. Bu CHP zihniyetinin imam hatip okullarında hangi derslerin okutulduğundan bile haberleri yok. Kimya, fizik, edebiyatın okutulmadığını sanıyorlar. Veya haberleri var ama bilmemezlikten geliyorlar."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler