Kılıçdaroğlu'nun yol haritası belli oldu: 300 milyar dolar ayrıntısı

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim kampanyasının yeni aşamasında 300 milyar dolarlık yatırımı öne çıkaracağı öğrenildi.

Yayınlanma: 11.04.2023 - 15:12
Kılıçdaroğlu'nun yol haritası belli oldu: 300 milyar dolar ayrıntısı
Abone Ol google-news

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ‘Sana Söz’ sloganıyla başlattığı seçim kampanyasında bugüne kadar iktidara yakın sermaye gruplarına aktarıldığını söylediği 418 milyar doların geri alınacağını yeniden gündeme getirecek ve bu parayla yapılacaklar da anlatılacak.

Bununla beraber Kılıçdaroğlu’nun kampanyasının yeni aşamasındaysa ‘300 milyar dolar’ öne çıkacak. Yurtdışı görüşmelerinden sonra “Temiz para getireceğim” diyen Kılıçdaroğlu, bu miktarın ilk aşamada 300 milyar dolar olacağını söylemiş ama ayrıntı vermemişti.

Diken’den Altan Sancar'ın haberine göre, 418 milyar dolarla ‘adalet’i vurgulayan Kılıçdaroğlu, ‘300 milyar dolar’la ‘zenginleşme ve yatırım’a odaklanacak. Kılıçdaroğlu’nun yurtdışı gezilerinde bir araya geldiği yatırımcılardan sağlanacak 300 milyar dolar vurgulanacak.

VAADİ SEÇMENE ULAŞTIRACAK

Millet ittifakı ve Kılıçdaroğlu’nun seçilmesi halinde iki ila beş yıl içinde en az 300 milyar dolarlık ‘katma değer üreten yatırım’ vaadi seçmene ulaştırılacak. Kılıçdaroğlu bu kampanyayla AKP’den gelen “IMF’den borç alınacak” iddiasının da önüne geçerek bu yatırımlarla Türkiye ekonomisinin kalkınacağını anlatacak.

Kılıçdaroğlu’nun vadedeceği yatırımların ağırlıklı olarak teknoloji, hammadde ve Türkiye’nin önde olduğu gıda sektörüne yönelmesi planlanıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler