Muharrem İnce 'mesajla' 4'lü ittifaktan ayrıldı

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce; Zafer Partisi, Adalet Partisi ve Doğru Parti’yle sürdürülen 4’lü ittifak görüşmelerinden ayrıldı. “Ben kimsenin yedek adayı değilim” diyen İnce’nin, 4 partinin genel başkanının olduğu WhatsApp grubuna mesaj göndererek kararını ilettiği öğrenildi.

Yayınlanma: 06.03.2023 - 04:00
Muharrem İnce 'mesajla' 4'lü ittifaktan ayrıldı
Abone Ol google-news

4’lü ittifak görüşmeleri, “büyük ölçüde mutabakatın sağlandığının” söylenmesine karşın sürüncemede kaldı. Memleket Partisi eğilim yoklaması ile cumhurbaşkanı adayı belirleme kararı aldı. Karardan kısa süre sonra açıklama yapan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, “Muharrem İnce, ittifaktan ayrıldığını açıkladı” dedi.

İnce ise “Bir ittifak kurmadık” derken Özdağ’ın ABB Başkanı Mansur Yavaş’a yönelik çağrısına işaret ederek, “Ben kimsenin yedek adayı değilim. Konuştum, aradım, nezaketsiz bulduğumu söyledim. Özdağ bir partinin genel başkanı, ben de. Mansur Yavaş da bir başka partinin belediye başkanı. Bunu siyasi nezaketsizlik olarak görürüm” ifadelerini kullandı. 

‘BEN ARTIK YOKUM’ MESAJI

Cumhuriyet’in edindiği bilgiye göre İnce, 4 partinin genel başkanının bulunduğu WhatsApp grubuna “Ben artık devam etmeyeceğim” içerikli bir mesaj gönderdi. Böylece görüşmeler tamamlanmadan İnce ayrılmış oldu. İttifak görüşmelerinin Memleket Partisi olmadan, diğer 3 parti tarafından sürdürüleceği, yakın zamanda birkaç partinin de bu görüşmelere dahil olabileceği belirtiliyor. İttifak görüşmelerinde Muharrem İnce ile mutabakata varılamayan konular olduğu, diğer 3 partinin daha çok anlaştığı kaydedilirken “İnce’nin tek başına aday olmak istediği, diğer partilerin de saygı duyduğu” görüşü dile getiriliyor. 


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler