Polis ablukası altında Kobani davasında verilen cezalar tepki

Kobani Davası'nda verilen cezalar İzmir'de Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) üyeleri tarafından protesto edildi. Polis geniş güvenlik önlemleri aldığı basın açıklamasında DEM Parti İzmir İl Eş Başkanı Mehmet Kuruş, verilen kararların siyasi olduğunu ifade ederek, "Demokratik siyasetten asla uzaklaşmayacağız. Demokrasi siyaseti sokaklarda, meydanlarda Türkiye'nin bütün halkları, bütün ezilenleri adına yüksek sesle ifade etmeye devam edeceğiz" dedi.

Yayınlanma: 16.05.2024 - 21:13
Polis ablukası altında Kobani davasında verilen cezalar tepki
Abone Ol google-news

Kobani Davası’nda kararın açıklanmasının ardından DEM partililer verilen cezaları protesto etmek için İl Başkanlığı önünde toplandı. Polis, İl Başkanlığı önünde geniş güvenlik önlemleri alırken binanin önünü de ablukaya aldı.

“Kumpaslara karşı demokratik siyaseti savunuyoruz” pankartı açan grup sık sık “Baskılar bizi yıldıramaz”, “Siyasi tutsaklar onurunuzdur”, “Baskılar cezalar bizleri yıldıramaz” sloganları attı. 

Grup basın açıklamasını burada gerçekleştirdi. DEM Parti İzmir İl Eş Başkanı Mehmet Kuruş yaptığı açıklamada, “Kamuoyunda Kobani Kumpas Davası olarak biliniyor bu dava. Esasen HDP MYK üyesi Kürt siyasetçilerin ve sosyalist arkadaşlarımızın yargılandığı bir davadır. Bir bütün olarak Kürt siyaseti ve HDP siyaseti yargılanıyor. HDP'li siyasetçiler yargılanıyor. Aslında bir dönemin çözüm ve barış siyaseti yargılanmak isteniyor. Kürt halkının statüsü eşit egemen yurttaşlıktan uzaklaştırılmak isteniyor. Bu davada olup bitenler doğruları bilmek isteyenler için yakın dönemin her yönüyle tanıklığıdır” diye konuştu.

"IŞİD VAHŞETİNİ DURDURMAYA ÇALIŞAN HDP'LİLER YARGILANMIŞTIR"

Kuruş açıklamasında şunları söyledi:

“Sayın Demirtaş'ın, Sayın Yüksekdağ'ın, Sayın Kışanak'ın Sayın Tuncel'in, Sayın Akat'ın ve diğer birçok arkadaşımızın savunmalarında ifade ettikleri yakın döneme tanıklık eden şeyler. Bu davayla ilgili olarak daha önce partimizin açıkladığı raporlar ve açıklamalar var. Gerçekler orada yazılmıştır. Gerçekleri görmek isteyen arkadaşlarımızın savunmalarına baksınlar. Düzmece davalar ile emek ve özgürlük mücadelesini durduramazsınız. 6-7 Ekim 2014’te neler oldu? DAEŞ Kobani sınırlarına dayanmıştı. Kobani halkı yardım istiyordu. O zaman Türkiye'yle yakın ilişki içinde olan PYD de yardım istiyordu. Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri 6 Ekim'de tüm dünyada Kobani ile Dayanışma diye çağrı yaptı. Aynı Bir gün Türkiye'de HDP MYK'sı da sosyal medya hesaplarından dayanışmayla ilgili olarak demokratik gösteri hakkının kullanılmalarını istedi. HDP ve insan haklarından yana kurumlar vahşetin durdurulması için çağrı yaparken IŞİD'in saldırılarını müjdeler gibi duyuran ve ardından sokakta şiddet ve saldırıların büyümesine zemin hazırlayan siyasi iktidarın tam da kendisidir. Yargılanması gerekenler vahşeti yapanlar neden olanlar olması gerekirken IŞİD vahşetini durdurmaya çalışan HDP'liler yargılanmıştır.

"KOBANİ KUMPAS DAVASI HÜKÜMSÜZDÜR"

Bu topraklara demokrasi ve barışın gelmesi için ortak mücadele yürütenlerin kumpasla 8 yıldır tutsak edilmesinin anatomisi olan Kobani Kumpas Davası'nda verilen siyasi bir karardır. Bu temelde Türkiye kamuoyunun tamamını ilgilendiren bu siyasi kumpası boşa çıkarmak ve eşitlik, özgürlük, emek mücadelesinden yana, güçlü bir tavır almak, tüm emek ve demokrasi güçlerinin görevidir. Haksız, hukuksuz tüm davalar gibi Kobani Kumpas Davası da hükümsüzdür. Tüm yargılananlar hemen serbest bırakılmalı. Bu yanlıştan dönülmeli, dava tüm sonuçları ile bozulmalıdır. Dosta, düşman da bilsin ki bedelini ödeyerek kazandığımız demokratik haklarımızı sonuna kadar savunacağız. Baskılarınız, cezalarınız bizi yıldıramaz. Bu temelde son olarak şunu söyleyebiliriz. Demokratik siyasetten asla uzaklaşmayacağız. Demokraktik siyaseti sokaklarda, meydanlarda Türkiye'nin bütün halkları, bütün ezilenleri adına yüksek sesle ifade etmeye devam edeceğiz.”



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler