Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) lokantasında stajyer olarak çalışan lise öğrencisi kız çocuklarının cinsel tacize uğradığının ortaya çıkması, kamuoyunda büyük tepki çekmişti. Söz konusu olaya soruşturma başlatıldı, üç personel görevden alınarak tutuklandı.
T24’ün haberine göre, bunun ardından Meclis, bir taciz iddiasıyla yeniden gündeme geldi. AKP'li Mustafa Şentop’un Meclis Başkanlığı döneminde üst düzey görevlerde bulunduğu ve kendisine yakınlığıyla bilinen bir TBMM çalışanı hakkında, hizmetli kadrosunda çalışan bir kadın tarafından taciz iddiasıyla şikâyet dilekçesi verildi.
Dilekçenin ardından TBMM Genel Sekreterliği tarafından inceleme başlatıldığı, dilekçeye eklenen WhatsApp yazışmalarının incelendiği ve tarafların ifadelerine başvurulduğu öğrenildi.
Hakkında şikâyet bulunan kişiyle ilgili yürütülen incelemenin idari boyutta devam ettiği, soruşturma sürecinin sonucuna göre gerekli adımların atılacağı belirtildi. Yetkililer, sürecin gizlilik içinde yürütüldüğünü ve tarafların haklarının korunacağını ifade etti.