İngiliz polisi, eski Fenerbahçeli Dalian Atkinson'ın ailesinden özür diledi

Bir dönem Fenerbahçe forması da giyen Dalian Atkinson 2016 yılında bir polis memuru tarafından öldürülmüştü. İngiliz polisi, yaşananlar sonrası ailesinden bu yıl özür diledi.

Yayınlanma: 29.12.2021 - 13:52
İngiliz polisi, eski Fenerbahçeli Dalian Atkinson'ın ailesinden özür diledi
Abone Ol google-news

Fenerbahçe'de 1995-1996 sezonunda forma giyen İngiliz futbolcu Dalian Atkinson'ı şok tabancası ile vurarak ve yere düşünce de tekmeleyerek öldürmekten suçlu bulunan polis memuruna 8 yıl hapis cezası verilmişti.

NTVSpor'un haberine göre, acı olayın üzerinden 5 yıl geçtikten sonra İngiliz polisi Atkinson ailesinden özür diledi. West Mercia Emniyet Müdürü Pippa Mills, Atkinson ailesine yazdığı mektupta çok üzgün olduklarını belirtirken, bir polis üniformasının yasa dışı davranma veya yetkilerini kötüye kullanma konusunda dokunulmazlık sağlamadığının altını çizdi. Mills, mektubunda "West Mercia memurunun aksiyonlarından dolayı size en derin özür dileklerimi iletiyorum. Hissettiğiniz derin acıyı tahmin bile edemem." diye ekledi.

NE OLMUŞTU?

15 Ağustos 2016 tarihinde gece saatlerinde Telford kentinden gelen ihbar sonrası olay yerine giden polis ekibi, 48 yaşındaki Atkinson'a şok cihazıyla müdahale etmişti.

Olay sonrasında hastaneye kaldırılan Atkinson, saat 03.00 civarında hayatını kaybetmişti. Atkinson'ın kalp krizinden hayatını kaybettiği söylense de eski futbolcunun ailesi, polisin aşırı güç kullandığını iddia ederek dava açılmasını istemişti.

Olaydan yaklaşık 5 yıl sonra yapılan yargılamada, jüri eski polis Monk'u, cinayetten beraat ettirirken oy birliğiyle kasıtsız cinayetten suçlu bulmuştu. Monk'un 33 saniye boyunca şok tabancasıyla müdahale ettiği eski futbolcuya yerde yattığı sırada attığı tekmelerin çok güçlü olduğu, hatta giydiği botların bağcıklarına kan bulaştığı ifade edilmişti.

Aston Villa forması altında 1991-1995 yıllarında 85 maçta 23 gol atan Atkinson, Fenerbahçe'ye transfer olmuş, 1995-1996 sezonunda sarı-lacivertli ekip ile 21 karşılaşmaya çıkıp 10 kez fileleri havalandırmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon