AA manipülasyonunda geri sayım... Erdoğan'ın oy oranı yüzde 50'nin altına indi!

Seçim sonuçlarını manipülatif biçimde yayınladığı için eleştirilerin odağında olan Anadolu Ajansı’nın verilerine göre cumhurbaşkanlığı yarışında Recep Tayyip Erdoğan yüzde 50’nin de altına indi. Ajansın verilerine Erdoğan yüzde 49,35, Kemal Kılıçdaroğlu ise yüzde 44,98.

Yayınlanma: 14.05.2023 - 20:19
AA manipülasyonunda geri sayım... Erdoğan'ın oy oranı yüzde 50'nin altına indi!
Abone Ol google-news

AKP iktidarı süresince seçim sonuçlarını manipülatif biçimde yayımlaması nedeniyle eleştirilerin odağındaki Anadolu Ajansı (AA), Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimleri'nde de benzer veriler açıklamayı sürdürdü.

AA yayın yasağının bitmesinin ardından AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oy oranını yüzde 59, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun oy oranını ise yüzde 34 olarak açıkladı.

Ancak saat 03.45 itibariyle sandıkların yüzde 97.67'sinin açıldığı, Erdoğan'ın oy oranının yüzde 49,35'e gerilediği, Kılıçdaroğlu'nun oy oranının ise yüzde 44,98'e yükseldiği aktarıldı.

"AA'YA TOPLAMAYI ÇIKARMAYI ÖĞRETECEĞİZ"

İBB Başkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Ekrem İmamoğlu ile ABB Başkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Mansur Yavaş, CHP Genel Merkezi'nde seçimlere ilişkin bilgilendirme toplantısında şunları kaydetti:

"13. cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu adına size sesleniyoruz. Her sefer yaşadığımız manzarayı yine yaşıyoruz. 31 Mart seçimleri itibarıyla bitkisel hayata girmiştir ve bitkisel hayattan çıkmak için bizim iktidarımızı beklememektedir.  AA'nin itibarı 0'ın altındadır. Vatandaşımızın itibar etmemelerini özenle bildiriyoruz. Toplamayı çıkarmayı öğreteceğiz bu akşam."


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler