Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı'nın istifası sonrası 'şantaj' iddiası

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, sağlık sorunlarını gerekçe göstererek görevinden istifa etti. Başkan Çağırıcı'nın istifasının altında 'kaset şantajı' olduğu öne sürüldü.

Yayınlanma: 13.04.2022 - 16:43
Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı'nın istifası sonrası 'şantaj' iddiası
Abone Ol google-news

İstanbul'un en kalabalık ilçelerinden biri olan Bağcılar'ın AKP'li Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, attığı bir tweet ile görevinden istifa etti. 15 yıl boyunca Bağcılar'da belediye başkanı olarak görev yapan Çağırıcı, istifasına gerekçe olarak kalp rahatsızlığını gösterdi.

Çağırıcı'nın istifasının ardından çeşitli iddialar gündeme getirildi. Polemik Haber'in haberine göre; istifanın arkasında 'kaset şantajı' olduğu öne sürüldü. İddiaya göre; bir kişi elindeki görüntüleri kullanarak Çağırıcı'dan para talebinde bulundu. Çağırıcı, konuyu savcılığa taşıdı; Zeynep K. ve Ahmet M. isimli iki kişi hakkında suç duyurusunda bulundu. Savcılık, suç duyurusu üzerine soruşturma başlattı. Gasp Büro Amirliği ekipleri iki kişiyi gözaltına aldı. İki isim, savcılık sorgularının ardından tutuklanarak cezaevine konuldu.

'İSTİFA' KARARI ALINDI

İddiaya göre olayın savcılığa intikali sonrasında Genel Merkez yöneticileri Çağrıcı ile yürüttükleri istişare sonrasında 'istifa' kararı alınmasında karar kıldı. Karar sonrasında Çağırıcı, geç saatlerde istifasını açıkladı.

Cumhuriyet'in ulaşmaya çalıştığı Lokman Çağırıcı, telefonları yanıtsız bıraktı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler