Bayram tatilinde Balıkesir'de 11 bin 600 ton çöp toplandı
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı tatilinde ilçelerden 11 bin 616 ton evsel atık topladı. Büyükşehir, Entegre Katı Atık Tesisi’nde de 15 bin 286 ton evsel atığın bertarafını sağladı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde artan nüfus ve trafik yoğunluğuna rağmen ilçe belediyeleriyle birlikte evsel atık yönetimini sorunsuz bir şekilde gerçekleştirdi.
İlçe belediyeleri tarafından; ev, işyeri ve sokaklardan çöp kamyonları ile toplanan sıkıştırılmış evsel atıklar, 14 ilçede bulunan ve 18 ilçeye hizmet eden Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı işletmesindeki aktarma istasyonlarından; evsel atık taşımaya uyumlu araçlar ile 463 seferde 88 bin 292 kilometre yol kat ederek atıkları taşıdı.
9 gün boyunca; 11 bin 616 ton evsel atık taşıyan Büyükşehir Belediyesi, Altıeylül ilçesinde bulunan Entegre Katı Atık Tesisi’ne toplamda 15 bin 286 ton evsel atığı kabul ederek bertaraf etti. Böylelikle vahşi depolama alanları oluşumunun önüne geçen Büyükşehir Belediyesi atıkların; denize, toprağa, havaya kısacası doğaya verdiği zararları da minimize etti.

En Çok Okunan Haberler
-
İmamoğlu'ndan YÖK raporuna suç duyurusu!
-
Hukuksuzluk bitti, gazetecilik beraat etti
-
İktidarın 'anayasa' hesapları
-
Çakarlı cipin sahibi ne kadar vergi ödedi
-
Özel'den TBMM Başkanı Kurtulmuş'a 'süreç' çağrısı
-
Okuyan'dan kritik değerlendirme
-
O şartı sağlayanların aylıkları artacak!
-
‘Savunmasına katılmazsam namerdim’
-
Yılmaz Erdoğan'dan Bahçeli'ye 'teşekkür' telefonu
-
163 bıçak darbesiyle öldürdü, 'gülerek' savunma yaptı