BİFO’nun yeni yıl konseri Lütfi Kırdar’da

BİFO’nun yeni yıl konseri Lütfi Kırdar’da

15.01.2026 13:54:00
Güncellenme:
Haber Merkezi
Takip Et:
BİFO’nun yeni yıl konseri Lütfi Kırdar’da

Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası (BİFO) geleneksel yeni yıl konserini 15 Ocak Perşembe günü 20.00’da Lütfi Kırdar Asım Kocabıyık Anadolu Oditoryumu’nda verecek. BİFO, 22 Ocak’ta Christoph Eschenbach yönetiminde vereceği “Senfonik Bir Veda: Bruckner” konserini ise, şefin sağlık sorunu nedeniyle iptal ettiğini duyurdu.

BİFO'nun sanat yönetmeni ve daimi şefi Carlo Tenan yönetiminde vereceği yeni yıl konserinin solisti Kanadalı genç piyanist Jan Lisiecki. Konserin zengin programında orkestra klasik müzik dünyasının büyük bestecileri Rossini, Puccini, Glazunov, Offenbach ve Çaykovski’nin eserlerini seslendirecek.

On üç yaşında EMI etiketiyle yayınlanan Chopin piyano konçertoları kaydıyla uluslararası alanda büyük yankı uyandırmış, New York Filarmoni, Chicago Senfoni, Londra Senfoni ve Dresden Staatskapelle gibi dünyanın önde gelen orkestraları ile sahneye çıkmış, tekniği ve yorumuyla dikkat çeken Jan Lisiecki, bu konserde Mozart'ın en özgün eserlerinden biri olan Jeunehomme (Genç adam) diye de bilinen 9. Piyano Konçertosu ile dinleyicilerinin karşısına çıkacak.

Aydın Büke ve Sibil Arsenyan tarafından gerçekleşecek konser öncesi 19.00’da başlayacak söyleşide sanatçı eserler tanıtılacak. Müzikseverler, konseri eş zamanlı olarak Borusan Klasik radyosundan canlı yayınla dinleyebilecek.

İlgili Konular: #Borusan