Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Mücahid Taylan'ın kendi şirketinden kuruma et ihracatı yaptığını ortaya çıkartan CHP'li Erhan Adem olayla ilgili belgeyi ortaya çıkartmıştı.
Adem'in ticarete dair paylaştığı belgelerle ilgili Taylan'dan açıklama geldi.
CHP'Lİ ADEM BELGESİYLE PAYLAŞMIŞTI
CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, sosyal medya hesabından Taylan'ın Macaristan'daki şirketinden genel müdürlüğünü yaptığı kuruma et ithalatı yaptığını belgesiyle ortaya çıkardı.

"Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Mücahid Taylan’ın Macaristan’da bir şirkete ortak olduğunu ilk kez biz ortaya çıkarmıştık. Taylan da bu ortaklığı kabul etmiş ama ‘Türkiye’ye hiçbir ithalat yapmadım’ diyerek milletin gözünün içine baka baka yalan söylemişti. Tarım Bakanı da mecliste aynı yalanı savunmuştu" diyen Adem sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
"Et ve Süt Kurumu ile Mücahit Taylan’ın ortağı olduğu yabancı şirket arasında 2.000 baş sığır ithalatı için imzalanmış resmî sözleşme. Ve bu sözleşmede satıcı firma adına Mücahit Taylan’ın imzası var. Evet, yanlış duymadınız: Kurumun başındaki adam, kendi kurumuyla ticaret yapan şirketin ortağı ve imza yetkilisi.
Bu, sıradan bir skandal değil. Bu, devlet görevini şahsi çıkara dönüştürmek, kamu kaynaklarını peşkeş çekmektir. Bu, milletin alın terine ihanettir. Buradan Sayın Cumhurbaşkanı’na sesleniyorum: Bu yağma düzenini daha ne kadar görmezden geleceksiniz? Tarım Bakanı neyi saklıyor? Genel Müdür hâlâ neden o koltukta? Bu kirli düzenin üzerini kimse örtemez. Belgeler masada, imzalar ortada, gerçek apaçık. Biz milletimizin hakkını korumaya devam edeceğiz."
Hakkımda ortaya atılan bu iddia açıkça bir manipülasyondur!
— Mücahid TAYLAN (@MucahidTaylan) December 5, 2025
Bakanlıktaki görevime 2023 yılında başladım.
Yayınlanan belge ise 2017 yılına aittir.
Görevde olduğum süre boyunca ASLA iddia edildiği gibi bir durum söz konusu olmamıştır.
İddiayı ve iftirayı ortaya atanlar, kendi… https://t.co/vIkyxHmzq3