Resmi Gazete'de yayımlandı: 28 Şubat davasında iki tahliye

Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan 91 yaşındaki Emekli Orgeneral Ahmet Çörekçi ile 75 yaşındaki Emekli Tuğgeneral İdris Koralp'in cezaları, Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile kaldırıldı.

Yayınlanma: 03.03.2023 - 07:55
Resmi Gazete'de yayımlandı: 28 Şubat davasında iki tahliye
Abone Ol google-news

İddianamesi FETÖ tutuklusu Mustafa Bilgili tarafından yazılan 28 Şubat davasında iki komutana tahliye kararı verildi. Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan 91 yaşındaki emekli Orgeneral Ahmet Çörekçi ile 75 yaşındaki emekli Tuğgeneral İdris Koralp'in cezaları, Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile kaldırıldı. 

3 Mart 2023'te yayımlanan ve "Anayasa'nın 104'üncü maddesinin 16'ıncı fıkrası" gereğince işleme konulan kararlarda Adli Tıp Kurumu'nun verdiği "kocama hali" raporlarına dikkat çekildi. Karar sonrası cezaevi tarafından aranan aileler, Çörekçi ve Koralp'in tahliye işlemlerini tamamlamak için cezaevine doğru yola çıktı. 

5 KOMUTAN KALDI

28 Şubat davasından tutuklu bulunan komutan sayısı 5’e düştü. Önemli sağlık sorunları olduğu bilinen ve Adli Tıp süreçleri devam eden askerlerden emekli Orgeneral Çetin Doğan (83) Buca Cezaevi’nde ve emekli Orgeneral Fevzi Türkeri (82), emekli Korgenaral Yıldırım Türker (82), emekli Tümgeneral Cevat Temel Özkaynak (78) ile emekli Tümgeneral Erol Özkasnak (77) Sincan Cezaevi’nde 562 gündür tutuklu bulunuyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler