Sol partilerden Yargıtay'ın Kaftancıoğlu kararına tepki: 'Gideceksiniz!'

Sol partiler, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun 3 davadan aldığı cezaların onanmasına ve getirilen siyasi yasak uygulamasına tepki gösterdi.

Yayınlanma: 12.05.2022 - 17:10
Sol partilerden Yargıtay'ın Kaftancıoğlu kararına tepki: 'Gideceksiniz!'
Abone Ol google-news
 

Sol partiler, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında verilen hapis cezası ve siyasi yasak kararına tepki gösterdi. Yapılan açıklamalarda, kararın kabul edilemez olduğu vurgulandı.

Yargıtay, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında kararını açıkladı. Yargıtay'ın kararına göre, Kaftancıoğlu'nun 3 davadan aldığı ceza onanırken yargılandığı 2 dava ise düşürüldü. Kaftancıoğlu'nun cezası onanan 3 davada aldığı cezaların toplamının ise 4 yıl 11 ay olduğu belirtildi.

Sol partiler, Yargıtay'ın CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun 3 davadan aldığı cezaları onamasına ve getirilen siyasi yasak uygulamasına tepki gösterdi. Kararın hukuksuz olduğunu vurgulayan vekiller, Kaftancıoğlu'na destek verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Partimizin tüm milletvekilleri, derhal İstanbul il başkanlığı binamıza doğru yola çıkın" çağrısının ardından CHP'li birçok vekil sosyal medya hesabından paylaşım yaptı.

SOL Parti, Türkiye Komünist Partisi (TKP), Türkiye İşçi Partisi (TİP), Türkiye Komünist Hareketi (TKH), Emek Partisi (EMEP) ve Emekçi Hareket Partisi (EHP), Kaftancıoğlu kararına tepki gösterdi.

Sol partiler tarafından yapılan paylaşımlar şu şekilde:

SOL Parti: "Baskı, Yasak, Zorbalık Sökmeyecek GİDECEKSİNİZ! #CananKaftancıoğlu'na Verilen Ceza Kabul Edilemez"

TKP: "Katillere, hırsızlara, tecavüzcülere, ülkenin kaynaklarını yağmalayanlara dokunmayan iktidar kendisini eleştirenlere yargı yoluyla parmak sallamaya devam ediyor. Bir kez daha, daha güçlü ve hep birlikte söyleyelim: Bu halk sana boyun eğmez! #CananKaftancıoğlu"

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş: "CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na verilen “cezayla” ilgili Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu arayarak geçmiş olsun dileklerimizi ve dayanışma duygularımızı ilettim. Saray saldırılarına karşı yanlarında olacağız ve omuz omuza mücadeleye devam edeceğiz."

Türkiye Komünist Hareketi: "Kurduğunuz korku rejimiyle halkı susturamayacaksınız!"

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Ercüment Akdeniz: "CHP il Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında verilen hapis cezaları ve siyasi yasak kararı demokratik siyasete gözdağıdır. İktidar ülkeyi olağanüstü koşullarda seçime götürmek istiyor. Bu hukuksuzluğa karşı dayanışma içinde olacağız. @Canan_Kaftanci yalnız değildir!"

Emekçi Hareket Partisi (EHP) Sözcüsü Özge Akman: "Canan Kaftancıoğlu'na verilen cezalar, muhalefet eden tüm kesimlere verilen mesajdır. AKP, iktidar olabilmesinin tek koşulunu muhalefetten kurtulmakta görüyor. AKP'nin artık kurtuluşu yoktur ama biz bu otoriter rejimden kurtulacağız. Omuz omuza. @Canan_Kaftanci yalnız değil."


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon