Son Dakika: İBB'nin Üsküdar'da kaçak kafe yıkımında zabıtaya silah çekildi

Son dakika haberi... Mahkeme kararına rağmen Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ve Üsküdar Kaymakamlığı'nca engellen Üsküdar Meydanı'nın bütünlüğünü bozan kaçak yapıların yıkımı için İBB ekipleri, sabah saatlerinde bölgeye geldi. Üsküdar Belediyesi yetkisinde alanda bulunan kafenin çatısına söküm işlemi için çıkan zabıta ekiplerine bir şahıs silah çekti. İşletme sahibinin yakını olduğu öğrenilen şahıs daha sonra gözaltına alındı. Tahliyenin ardından yıkıma başlandı.

Yayınlanma: 19.04.2023 - 10:09
Abone Ol google-news

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Üsküdar Meydanı'nın bütünlüğünü korumak üzere harekete geçti. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından alınan kararın ardından bölgede bulunan kaçak yapıların yıkım işlemi için İBB ekipleri, sabah saatlerinde alandaki kafelerin önüne geldi. 

Üsküdar Belediyesi yetkisinde bulunan bir kafenin çatısına karar üzerine söküm işlemi için çıkan zabıta ekiplerine kim olduğu bilinmeyen bir kişinin silah çektiği öğrenildi.

GÖZALTINA ALINDI

Belindeki silahı çıkaran bu kişi, çalışanların aşağı inmesini istedi. Üsküdar Belediyesi ekipleri bunun üzerine sahilden alanından ayrıldı. Üsküdar İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı. Büfe sahibinin yakını olduğu belirtilen T.S. gözaltına alındı. Şüphelinin kullandığı tabancanın ise kuru sıkı olduğu kaydedildi.

Şahıs daha sonra ortadan kayboldu. Tahliye sırasında yaşanan bu gerginliğin ardından kaçak yapıların yıkım işlemine başlandı.

İMAMOĞLU TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Üsküdar’daki Kuşkonmaz Camii etrafındaki kaçak kafelerin yıkımının polis marifetiyle engellenmesine tepki göstererek “Polisimizi bu görüntüye mahkum eden kim yetkiliyse; emniyet müdüründen velisine, bakanına varıncaya kadar kınıyorum hepinizi. Ayıptır. Bir kafeteryayı devletin zabıtasına karşı koruyacak kadar akıl gitmiş. Allah aşkına sizin nerede çevreniz, nerede şehirciliğiniz? Vallahi çevreye verdiğiniz duyarlılığınız da batsın. Şehirciliğe verdiğiniz duyarlılığınız da batsın. Sizin çevreniz de de şehirciliğiniz de bir kafeteryayı koruma işi. Bu kadar basit. Bütün bu haksızlıkları ve hukuksuzlukları, hep beraber bertaraf edeceğiz. Biz bir avuç insanın değil, milletin hakkını korumak için geliyoruz. Milletin hakkını, çocukların hakkını, gençlerin hakkını, kadınların hakkını korumak için geliyoruz” açıklamasını yapmıştı.

'MİLLETİN MALINI TEKRAR MİLLETE KAZANDIRIYORUZ'

İmamoğlu, Üsküdar'daki kaçak kafelerin yıkılması sonrasında 'Milletin malını tekrar millete kazandırıyoruz' başlığıyla TikTok'tan paylaşım yaptı. Paylaşım sosyal medya kullanıcıları tarafından yoğun ilgi gördü. 

Ekrem İmamoğlu, videoyu şu açıklamayla paylaştı:

"Üsküdar Kuşkonmaz Camii yanındaki kaçak kafelerle mücadelemizde başarılı olduk. Üsküdar’a hayırlı olsun."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler