'Soğuk Savaş' programının sunucusu Boğaç Soydemir ve konuk Enes Akgündüz için 4,5 yıla kadar hapis istemi

'Soğuk Savaş' programının sunucusu Boğaç Soydemir ve konuk Enes Akgündüz için 4,5 yıla kadar hapis istemi

26.09.2025 13:11:00
Güncellenme:
Batuhan Serim
Takip Et:
'Soğuk Savaş' programının sunucusu Boğaç Soydemir ve konuk Enes Akgündüz için 4,5 yıla kadar hapis istemi

“Soğuk Savaş” programına yönelik başlatılan soruşturmasında tutuklanan sunucu Boğaç Soydemir ve konuğu Enes Akgündüz hakkında “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik veya aşağılama” suçundan 4,5 yıla kadar hapis istemiyle 3 gün sonra iddianame hazırlandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, "Soğuk Savaş" isimli Youtube programında yayımlanan video ilgili "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan re'sen soruşturma başlatmış, programı sunan Boğaç Soydemir ve programa konuk Enes Akgündüz hakkında dün akşam saatlerinde gözaltı kararı verilmişti. Soydemir ve Akgündüz, savcılık ifadelerinin ardından hakimlikçe tutuklanmıştı.

Şüpheliler hakkında “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik veya aşağılama” suçundan 4,5 yıla kadar hapis istemiyle 3 gün sonra iddianamede hazırlandı.

İddianamede; Soydemir ve Akgündüz’ün 23 Eylül’de İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğün’de alınan ifadeleri yer aldı.

Soydemir ve Akgündüz'ün, iddianameye giren ifadelerinde suçlamaları reddetti ve kimseyi rencide etmeyi hedeflemediklerini söyledi. 

"HADİS OLDUĞUNU BİLMİYORDUM"

Program konuğu Akgündüz ifadesinde, “Bana sorulan soruda peygamber efendimizin hadisi olduğundan herhangi bir bilgim yoktu. Videoyu izlediğinizde de soruyu anlamadığım için afallayıp kaldığımı göreceksiniz. Ben muhafazakar bir ailede yetiştim. Ben de ailem gibi muhafazakar bir düşünceye sahip bir insan oldum. O anki heyecan durumuyla soruyu ve sorunun ne anlama geldiğini anlayamadım. Anlayamadığım için de bir cevap veremedim. Ben soruyu kesinlikle anlamadım. Anlamış olsam zaten tepki gösterir ve bu görüntülerin yayınlanmasına kesinlikle izin vermezdim. Karşı tarafın bana yöneltmiş olduğu soru karşısında bir cevap veremediğim için suçlu olmayı kabul etmiyorum” dedi. 

"SUÇSUZUM"

Sunucu Soydemir ise ifadesi ise şunları söyledi:

"Bahsi geçen sözün bir hadis olduğu bilmiyordum, arkadaşlardan duydum, normal söylenen bir söz olarak biliyordum hiç bir şekilde din hakkında ya da Peygamber efendimiz hakkında rencide edici bir şey söyleme niyetim yoktur. Bunun bir hadis olduğu öğrendiğimizde programın o kısmını yayından kaldırdık, gelen tepkiler üzerine kendi şahsi sosyal medya hesaplarımdan özür mesajı yayınladım. Suçsuzum."

İlgili Konular: #hapis #Soğuk savaş