Tevfik Ertürk’ün mezarına zarar verdiği iddiasıyla Dr. Dilek Ekmekçi'ye dava açıldı

11 yaşında evlatlık olduğunu öğrenmesinin ardından, gerçek ailesini bulmak için mücadele eden ceza hukuku hocası ve avukat Dilek Ekmekçi hakkında dava açıldı.

Yayınlanma: 24.09.2021 - 04:00
Tevfik Ertürk’ün mezarına zarar verdiği iddiasıyla Dr. Dilek Ekmekçi'ye dava açıldı
Abone Ol google-news

12 Eylül darbe döneminin Başbakanlık Özel Kalem Müdürü ve eski ANAP Milletvekili Tevfik Ertürk’e babası olduğu iddiasıyla açtığı babalık davası devam eden ceza hukuku hocası ve avukat Dr. Dilek Ekmekçi hakkında Ertürk’ün mezarına zarar verdiği iddiasıyla dava açıldı. “Ben hazır bulunmadan mahkeme mezar açıyor” diyen Ekmekçi, “Kabile devletinde bile daha fazla hukuk vardır” dedi.

11 yaşında evlatlık olduğunu öğrenen Dilek Ekmekçi, eski siyasetçi Tevfik Ertürk’ün babası olduğu iddiasıyla soybağı mücadelesi veriyor. Ertürk’ün mezarının yasadışı biçimde açtırdığı iddiasıyla suçlanan Ekmekçi hakkında Ankara 46. Asliye Ceza Mahkemesi’nde geçen günlerde dava açıldı. Tevfik Ertürk’ün ölümü sonrası mezarına yasadışı müdahale etmekle suçlanan Ekmekçi, “Ankara Büyükşehir Belediyesi kayıtlarında Ertürk için mükerrer, yani çift mezar kaydı görünmesini açıklayamıyorlar. Talat Ertürk (Tevfik Ertük’ün oğlu) benim için babamın saçını almıştır diye dilekçeler veriyor. Gerçekler ortaya çıkacağı için panik halindeler. Tevfik Ertürk’ün kızı Suna Ertürk, sahte sosyal medya hesabından bana yazarak Turgut Özal’ın kızı olduğuma ve işin peşini bırakmam için ikna etmeye çalıştı” dedi. 

‘ŞİDDET GİRİŞİMİ ÖDÜLLENDİRİLİYOR’

2021 yılının Ocak ayında Ertürk’ün mezarının babalık davası kapsamında kendisine ve avukatına tebligat çıkarılmadan açıldığını söyleyen Ekmekçi, “O gün açılacağını UYAP’tan görüp tam saatinde Ankara Karşıyaka Mezarlığı’na gittim. Talat Ertürk, iki akrabası ve birkaç mezarlık güvenliği ile mezarın yakınında duruyordu. Mezarın zamanından önce açılıp kapandığı söylendi. Talimat hâkimi ve adli tıpçılar çoktan gitmişti. Talat Ertürk ve yanındaki erkek akrabası üzerime yürüdü, hakaret etti. Bana ‘mezarı açtı’ diye iftira atılırken var olan aynı kameralara pişkince ‘bozuk’ denildi. Babalık davamla ilgili mezar açılması işleminin yapılacağı yere gittiğim için savcılık ‘huzur ve sukûn bozmaktan’ benim de şüpheli olarak ifademi aldı ve kamera kayıtlarını araştırmadan, jet hızıyla dosyayı kapattı. Tutanaklarda Tevfik Ertürk’ün vücut bütünlüğü olmasına karşın Ertürk’ün ayağını kesip aldığım yönünde tanıklık yapacağını söyleyen biyolojik ablam Gönül Çelik de beni tehdit etti. Ablam hakkındaki şikâyetim ile ilgili soruşturma sürüyor” diye konuştu. 

‘BU NOKTAYA GELDİM’

Kameraların bozuk olduğu yönünde cevap veren Ankara Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Dairesi Başkanı Köksal Bozan hakkında da suç duyurusunda bulunacağını kaydeden Dilek Ekmekçi, “Gerçeğe aykırı bir DNA sonucu ortaya çıkarıldı. Kabile devletinde bile daha fazla hukuk vardır. Bu devletin içindeki ataerkil ve kadın düşmanı tavrından dolayı vatandaşı olmaktan utanacak noktaya geldim” ifadelerini kullandı.

ERTÜRK AİLESİNDEN AÇIKLAMA

Ertürk ailesinden konuya ilişkin yapılan açıklamada ise “Dilek Ekmekçi, Tevfik Ertürk’e karşı açtığı babalık davasının devam ederken, kendisi aleyhine, Ankara 46.Asliye Ceza Mahkemesinde Tevfik Ertürk’ün mezarına zarar vermekten dava açıldığını söylemekte ve maddi gerçeklikle ilgisi olmayan bir sürü çarpıtmayı peş peşe sıralamaktadır. Dilek Ekmekçi’nin maddi gerçeklikle en ufak bir ilişkisi bulunmayan, fantastik ve sağlıklı olmayan hayal dünyasının ürünü yakıştırma ve suçlamaları yazılı ve görsel medya üzerinden kamuoyuna yayarak Ertürk  ailesi olarak bizleri yıllardır ciddi şekilde rahatsız etmektedir. Dilek Ekmekçi’nin ailemize yönelik akıl ve insaf dışı iddia ve suçlamaları yargıya da taşınmıştır. Bu kapsamda halen devam etmekte olan davaları ilişkin kısaca bilgi vermek istiyoruz” denildi. Verilen bilgilerde “Dilek Ekmekçi, Tevfik Ertürk ya da oğlu Mehmet Talat Ertürk’ün, kendisinin biyolojik babası olduğu iddiasıyla İstanbul Anadolu Adliyesi 16. Aile Mahkemesinde 2017 / 134 E. soybağının tespiti davası açmıştır. İstanbul 16.Aile Mahkemesi tarafından yetkilendirilen Ankara 1 Aile Mahkemesince ( 2019 / 175 Tal.) 2 ayrı bilim kuruluna sevk edilen Mehmet Talat Ertürk ve davacının  DNA örneklerinin incelemesi sonucu Mehmet Talat ERTÜRK'ün davacının biyolojik babası olmadığı kesin olarak ortaya çıkmıştır.

Bu iki raporla Dilek ekmekçi ile DNA örnekleri örtüşmeyen, Mehmet Talat Ertürk’ün Dilek Ekmekçi’nin babası olamayacağı bilimsel olarak tespit edilmiştir. Hukukçu ve akademisyen  olduğunu her fırsatta tekrar eden Dilek Ekmekçi’nin bu raporla ikna olmayıp, merhum Tevfik Ertürk’ün mezarının açılarak DNA örneklerinin alınmasını talep etmesi üzerine bu kez hakim huzurunda merhum Tevfik Ertürk’ün mezarı açılmış, ve DNA incelemesine esas olmak üzere doku-kemik örneği alınmıştır. Bu örnekler Adli Tıp Kurumu  Biyoloji İhtisas Dairesinde incelenmiş ve davacının iddiası bir kez daha çökmüştür. Adli Tıp Kurumu Ankara Grup Başkanlığı'nın 03.03.2021 tarihli üst yazısı ile gönderilen Biyoloji İhtisas Dairesi DNA İnceleme Raporunun sonuç kısmında;" İlgi b ve c kayıtlı raporlarımızda tespit edildiği belirtilen Dilek EKMEKÇİ'ye ait DNA profili ile Tevfik ERTÜRK'e ait DNA profilinin karşılaştırılması yapıldı.Elde edilen sonuçlara göre Tevfik ERTÜRK'ün, Dilek EKMEKÇİ için BİYOLOJİK BABALIĞI REDDEDİLDİ" denilmektedir. Baba ve oğluna yönelik babalık iddiaları bilimsel olarak çöken Dilek Ekmekçi bu kez merhum Tevfik ERTÜRK'ün mezar yerinin şaibeli hale geldiğine ilişkin iddialarını yazılı ve görsel medyada, her türlü sosyal platformlarda paylaşarak, davayı uzatmaya,  yargı makamlarını ve kamuoyunu etkilemeyip baskı altına almaya çalışmaktadır. Belirtmek isteriz ki; babamız Merhum Tevfik Ertürk'ün mezar yerine ilişkin en ufak bir kuşku yoktur ama, ortada  bambaşka bir gerçek vardır! Ertürk ailesi olarak bizlerin bilgi ve rızası, ilgili makamların onayı  dışında  gece vakti merhumun mezarını hukuka aykırı olarak açtığı için Dilek Ekmekçi hakkında Ankara 46. Asliye Ceza mahkemesinde ( TCK 153 /1 - 37/1 - 53 - 58 md. - İbadethanelere ve Mezarlıklara Zarar verme ) 2021 / 613 E. açılan sanık olarak yargılandığı bir Kamu  davası vardır! Dilek Ekmekçi’nin babalık ve analık iddialarıyla başka ailelere de yönelttiğini, yargı kararlarıyla iddiaları çürütülen Dilek Ekmekçi yüzünden aile faciaları yaşandığını da belirtmek isteriz. Başbakanlık Özel Kalem Müdürlüğü, milletvekilliği gibi önemli görevlerde bulunmuş, kamuoyunun yakından tanıdığı babamız bu iddiaları ve isnatları daha fazla kaldıramayarak 2018 yılında vefat etmiştir. Ardından annemiz 2020 yılında vefat etmiştir. Kısacası Dilek Ekmekçi’nin her türlü gerçekliğin ve insaf sınırlarının dışındaki fantastik iddia ve suçlamaları yüzünden hem annemizi hem babamızı kaybettik. Dilek Ekmekçi hakkında ailemize yönelik gerçek dışı iddialar nedeniyle İstanbul Anadolu 30. Asliye hukuk Mahkemesinde 2020 / 447 E. olarak açtığımız manevi tazminat davası halen devam etmektedir. Ailemize yönelik suçlama ve her türlü çirkin iddialarına karşı biz bu güne kadar yargıya ve hukuka saygımızdan ötürü sustuk. Dilek Ekmekçi’nin açtığı soybağı davasının sonuçlanmasına günler kötü niyetle ve yargı makamlarını da baskı altına almaya, etkilemeye yönelik açıklamalarının takdirini kamuoyuna bırakıyoruz” ifadelerine yer verildi.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler