Dünya şampiyonu İzmir'den

Abone Ol google-news

İzmirli 7 yaşındaki Cemre Kumsal Badem, Kanada merkezli dünya çapındaki Caribou Matematik Yarışması 2. sınıflar kategorisinde birinci oldu. İzmirlileri gururlandıran Cemre şimdiden beyin cerrahı olmak için kendisine hedef koydu.

16 Şubat 2021 Salı, 10:14

Kanada merkezli uluslararası Caribou Matematik Yarışması'nda İzmirli 7 yaşındaki Cemre Kumsal Badem, dünya şampiyonu unvanını kazandı. 10 Şubat'ta online olarak düzenlenen yarışmaya dünya çapında 2 bin 283, Türkiye'den ise 275 öğrenci katıldı. Bahçeşehir Karşıyaka Şemikler Uğur Okulları öğrencisi Cemre de sınavdaki tüm soruları doğru yanıtlarken, birçok ülkedeki prestijli okullara kılavuzluk yapan Caribou organizasyonundan birincilik sertifikası alan isimlerden biri oldu.

HEDEFLERİ ÇOK BÜYÜK

Küçük yaşına rağmen kendisine büyük hedefler koyan Cemre, "Bu yarışmaya bilgimi sınamak için katıldım, hayallerim var. Atatürk'ün izinden yürüyen biri olarak ülkeme ve insanlığa faydamın dokunacağı işler yapmak istiyorum. Bu sınavı kazandığımı duyduğumda ailemin gözlerindeki ışığı ve yüzlerindeki gülümsemeyi görünce çok mutlu oldum. Beyin cerrahı olmak istiyorum. Daha da üst kademeye giderek bilim insanı olmak istiyorum. Dizilerde hep doktorlar insanları kurtarıyor. Oradan amaç aldım.Bir filmde görmüştüm. Beyin cerrahı kelimesini duyunca aklıma yer edindi. 3 yaşından bu yana olmak istediğim şey bu" dedi.

AZİZ SANCAR'I ÖRNEK ALIYOR

Kendisine Nobel ödüllü bilim insanı Aziz Sancar, BioNTech'in kurucuları Uğur Şahin ve Özlem Türeci gibi isimleri örnek aldığını söyleyen Cemre, "Annem, babam ve Rıza dedemi de örnek alıyorum. Okulumuzun kurucusu Enver Yücel'e teşekkür ediyorum. Pandemi sürecinde uzaktan eğitimi çok kaliteli şekilde aldık. Sevcan öğretmenime de desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Yabancı dilde yapılan sınavda zorlanmadım. Günde 12 saat İngilizce dersi görüyoruz. Bazı sorular şaşırtmalı, bazıları kolay, bazıları da zordu. Sadece bir soruda biraz takıldım. O da altıgenin köşegen sayısıydı. Ama hepsini doğru yaptım" diye konuştu.

"CEMRE KUMSAL'DA IŞIK GÖRDÜK"

Cemre Kumsal'ın başarısıyla gurur duyduklarını belirten baba Ferdi Badem, "Kızımızdan böyle şeyler bekliyorduk. Çok azimli ve istekli. Bunu zaten gösteriyordu. 3 yaşından beri onun yaş grubuna bağlı testler veriyordum. Onları hızlı çözebildiğini gördükçe çok mutlu oluyordum. Ki o zamanlar okula da gitmiyordu. Bu başarılarını gördükçe çok mutlu oluyorum. İnşallah daimi olur. Hedefleri amaçları çok yüksek. Onlara ulaşabilir inşallah" dedi. Anne Figen hanım ise, "Herkesin çocuğu kendine özeldir ama biz Kumsal'da bir ışık gördük. Desteklemeye çalıştık, sonucunu da alıyoruz. Her zaman arkasındayız" yorumunu yaptı.