Erdoğan 'kaset' kumpasına sahip çıktığını unuttu

Abone Ol google-news

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, FETÖ'nün siyasi ayağı tartışmasına Baykal'a kurulan kaset kumpasını anlatarak dahil oldu. Erdoğan, kumpasın görüntüleri ilk çıktığında Baykal'ı eleştirerek, "Bu özel değil genel genel" demişti.

12 Şubat 2020 Çarşamba, 17:43

Erdoğan, bugün yaptığı açıklamada FETÖ tarafından Deniz Baykal'a kumpas kurulduğunu, Kılıçdaroğlu'nun da bu kumpas sayesinde genel başkan olduğunu iddia etti. Oysa Erdoğan, söz konusu kaset basına sızdırıldıktan sonra 'Yahu kendi eşiyle mi oluyor da özeli oluyor, buna nasıl özeli dersin. Bu özel değil genel genel, genel bir ahlaksızlıktır başka bir şey değil. Bahçeli de böyle diyor, çünkü kendi adamlarının kaseti çıktı da ondan' diyerek kaset kumpaslarına sahip çıkmıştı.

Erdoğan, "Kılıçdaroğlu kendisini genel başkanlığa taşıyan kaset kumpasını da üzerimize yıkmaya çalışmıştır. Seni oraya getiren FETÖ" dedi.

Aynı Erdoğan, söz konusu kaset komplosu ve sızdırma sonrası yaptığı açıklamada ise bugünkünden oldukça farklı ifadeler kullanmış, "bunlar genel genel, genel bir ahlaksızlık" demiş, benzer sözlerle bugünkü ittifak ortağı Devlet Bahçeli'yi de hedef almıştı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan 'arşiv unutmaz' diyerek, "Bugün Baykal'a kaset kumpası üzerinden Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu'na yüklenen Erdoğan, o dönem "bu özel değil genel genel. bu ahlaksızlıktır" diyerek FETÖ kumpasına sahip çıkıyordu" ifadelerini kullandı.