Covid-19 aşısı Sputnik V'nin geliştiricisi Andrey Botikov kimdir? Andrey Botikov neden hayatını kaybetti?

Rusya'nın Covid-19 aşısı "Sputnik V"nin geliştiricilerinden biri olduğu bilinen Andrey Botikov hayatını kaybetti. Peki, Rus 'Sputnik V' aşısının geliştiricisi Andrey Botikov kimdir? Andrey Botikov neden hayatını kaybetti?

Yayınlanma: 04.03.2023 - 17:11
Covid-19 aşısı Sputnik V'nin geliştiricisi Andrey Botikov kimdir? Andrey Botikov neden hayatını kaybetti?
Abone Ol google-news

Rus basınında yer alan haberlere göre, Rusya'nın Covid-19 aşısı "Sputnik V"nin geliştiricilerinden Andrey Botikov, Moskova'daki dairesinde ölü bulundu. Yaşanan gelişmenin ardından Andrey Botikov'un hayatı ve kariyeri merak konusu oldu. İşte ayrıntılar...

ANDREY BOTİKOV KİMDİR?

Andrey Botikov, 22 Ekim 1962'de Rusya'nın Moskova şehrinde doğdu. Botikov, 2014'ten beri Gamaleya Ulusal Araştırma Merkezi'nde virolog olarak çalışıyordu. Rusya'nın diğer aşılardan önemli ölçüde daha yüksek, %91'lik bir klinik deney etkinliğine sahip olduğunu iddia ettiği Sputnik V aşısını geliştirmekten sorumlu ekibin bir parçasıydı. Botikov, 2021 yılında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den Anavatan Liyakat Nişanı ödülünü almış olan Rusya'nın seçkin isimlerinden biri olarak kabul ediliyordu.

ANDREY BOTİKOV NEDEN HAYATINI KAYBETTİ?

48 yaşındaki Andrey Botikov'un cesedi, 2 Mart Perşembe günü evinde bulunduğu ve boynunda boğulma izleri, bıçak yaraları ve sıyrıklar görüldüğü bildirildi.

Soruşturmanın ardından 29 yaşındaki bir adam tutuklanarak, Botikov'u öldürmekle suçlandı. 

Cinayetin, para konusunda çıkan bir tartışma sırasında gerçekleştiği iddia ediliyor. Rusya Soruşturma Komitesi, olaya ilişkin "Sorgulama sırasında suçunu kabul etti ve suçlandı. Sanık daha önce de ciddi bir suç işlediği için yargılanmıştı" açıklamasında bulundu.

Rus basını, katilin daha önce "fuhuş" suçundan 10 yıl hapis yattığını yazdı.

''GİZEMLİ ÖLÜM''

Botikov'un ölümü, Rusya'nın geçen yıl Ukrayna'yı işgal etmeye başlamasından bu yana Rusya'nın seçkinlerinin başına gelen bir dizi "gizemli" ölümlerin sonuncusu olarak biliniyor.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler