Kırmızı ete ara vererek 'balık tüketin' önerisi
Yurttaşlara sağlıklı beslenme tavsiyelerinde bulunan Türkiye Deniz Canlıları Müzesi kurucusu Kenan Balcı, kırmızı ete ara vererek balık tüketilmesi gerektiğini söyledi.
Türkiye Deniz Canlıları Müzesi kurucusu Kenan Balcı, Kurban Bayramı, Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nı kutlayarak, yurttaşlara ete ara vererek balık tüketmelerini tavsiye etti.
Balık pişirme aşamaları hakkında tavsiyeler veren Kenan Balcı, balığın pişirildiği sırada rengi pembeleşince çevrilmesi gerektiğini ve balık etinin kurumadan hafif sulu şekilde bırakılmasını tavsiye etti.
“ETE BİRAZ ARA VERİP BALIK TÜKETMEK GEREKİYOR”
Kenan Balcı, “Denizler tükenmeyen madenlerimiz, denizler ekmeden biçtiğimiz tarlalarımız. Denizciler olarak çifte bayram yaşıyoruz, Kurban, Denizcilik ve Kabotaj Bayramlarını birlikte yaşıyoruz. Türk halkı olarak mutlu güzel günlerimizden birini yaşıyoruz. Halkımız bol bol et yedi yemeye devam ediyor. Ete biraz ara verip balık tüketmek gerekiyor. Çünkü balık daha hafif, mideyi yormaz. Et havaların sıcak olmasından dolayı midemizi zorlayabilir. Balık anne sütü ile eşdeğer, reçeteye yazılmayan tek ilaç balıktır. Balık anne sütünden sonra yıpranan dokuları onaran içinde katkı maddesi olmayan tek besin kaynağıdır. Halkımıza önerim midemizi zorlamadan ete ara vererek balık tüketmesidir” dedi.
En Çok Okunan Haberler
- Suriye'yi nasıl terk ettiğinin ayrıntıları ortaya çıktı!
- Petlas'tan o yönetici hakkında açıklama
- Nevşin Mengü hakkında karar
- 3 zincir market şubesi mühürlendi
- Eski futbolcu yeni cumhurbaşkanı oldu
- Colani'den İsrail hakkında ilk açıklama
- Geri dönüş gerçekten 'akın akın' mı?
- Fidan'dan 'Suriye Kürtleri' ve 'İsrail' açıklaması
- AKP’nin tabutu CHP sıralarına kondu
- MHP'den 'asgari ücret' önerisi