Sahte bir yanardağ patlaması başlatarak bütün kasabayı kandırdı

1 Nisan şakası söz konusu olduğunda, genelde insanlar şekeri tuzla değiştirmek gibi küçük şakalar yaparlar ancak Alaska'lı bu adam bütün kasabayı paniğe sürüklemeyi seçti.

Yayınlanma: 11.10.2022 - 14:48
Sahte bir yanardağ patlaması başlatarak bütün kasabayı kandırdı
Abone Ol google-news

Alaska'da yaşayan Oliver Bickar, olası en büyük 1 Nisan şakasını gerçekleştirmek için bir yanardağdan yardım aldı ve yaşadığı kasabadaki herkesi kandırdı.

Alaska'nın Sitka kasabası sakinleri, 1 Nisan 1974'te uzaktan yükselen bir duman bulutuyla uyandılar.

Önce çok endişelenmeyen kasaba sakinleri dumanın, Kruzof Adası'nın güney ucunda bulunan Edgecumbe Yanardağ'ından geldiğini fark edince paniğe kapıldı.

Image

HAZIRLIĞI 3 YIL SÜRDÜ

Uyayan yanardağdan duman yükseldiğini gören kasaba sakinleri, kasabalarının lav ve küllerle kaplanacağından endişelenerek polisi aradı.

Sahil Güvenlik komutanı, Juneau kenti amirali ile temasa geçti. Amiral, soruşturma için bölgeye bir helikopter gönderilmesini emretti.

Sahil Güvenlik komutanı, bir duman bulutu ile karşılaştı ancak kaynağının yanardağ olmadığını fark etti. Bunun yerine, bir kaya oluşumunun yakınında yakılmış lastik yığını buldu.

Unilad'in haberine göre, komutan, bulduğu lastik yığının yakınında sprey boya ile "1 NİSAN" yazıldığını gördü.

Şakayı yaptığı sene 50 yaşında olan Bickar, şakanın ardından tırmandığı dağdan kasabasına dönebilmek için Federal Havacılık İdaresi'nden yardım aldı. 

Sahil güvenliğe haber vermeyen Bickar, şaka sebebiyle soruşturma geçirdi. Olan bitenin şaka olduğunu açıklaması ile kasaba sakinleri hem derin bir oh çekti.

Şakanın sahibi Bickar, sırf bu şakayı yapabilmek için 3 yıl boyunca aynı noktada lastik biriktirmiş.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler