Teğet Geçti...

04 Mayıs 2011 Çarşamba
\n

Süper Ligin bitimine üç hafta kaldı. Şampiyonluk yarışı nefes nefese sürüyor. Fenerbahçe ile Trabzonspor arasındaki çekişme son haftaya kadar devam edeceğe benziyor. Gerçi bu hafta sonu oynanacak karşılaşmalarda alınacak sonuçlar ibrenin nereye doğru gideceğini işaret eder diyenler çoğunlukta görülüyor. Her iki takımımız deplasmana çıkıyor. Averajla liderlik koltuğunda oturan Fenerbahçe, Karabükte galibiyet arıyor. Karabükspor kendi sahasında genellikle rahat oyunu ile taraftarlarını mutlu eden sonuçlar alabiliyor. Karabükspor 41 puanla 8. sırada, altta kalma üste çıkma gibi derdi yok. Fenerbahçe, Karabük engelini aşarsa, daha sonra oynayacağı karşılaşmalardan galibiyetle çıkması büyük olasılık. Kendi sahasında Ankaragücü ile oynadıktan sonra ligin son haftasında şampiyonluk turu atabilmek için Sivas yollarına çıkıyor. Bu arada Fenerbahçenin ilkyarıda Ankaragücüne 2-1 yenildiğini de unutmayalım. Çünkü başkentin Sarı - Lacivertlileri son karşılaşmalarda tahminleri altüst eden sürpriz sonuçlar alabiliyor. Öte yandan Fenerbahçenin son haftaki rakibi düşme hattının üstünde olan Sivassporun daha önceki karşılaşmalarından bir puan alması gerekiyor. Aksi halde Sivas 4 Eylül Stadı Sarı - Lacivertliler için korku sahası olacaktır.

\n

Gelelim Trabzonspora; Karadenizliler bu hafta Bucasporla oynayacaklar. Çıkmayan canda ümit vardır örneği, Egenin temsilcisi bu maçta varlarını yoklarını ortaya koyacak. Düşme hattından kurtulmaları için Bucaspora mutlak galibiyet gereklidir. Bu hafta Bucasporun puansız çıkması halinde Süper Ligden düşen üçüncü takım olması kesinleşecektir. Şampiyonlar Ligi’ne katılacak iki takım belli, Avrupa ligine gidecek iki takımımız halen sıralamada görüldüğü gibi Bursaspor ile Gaziantepspordur.

\n

Gelelim, bir zamanların özellikle Avrupa takımlarının korktuğu Galatasaraya. Dostunu düşmanını üzüntüye sevk eden Sarı - Kırmızılılar halen ligde 14. sırada, daha açık deyişle düşme hattına kadar indi ve düşme potasını teğet geçti. Ne yazık ki, takımın böyle perişanları oynamasına aldıran yok.

\n

Galatasaray son üç maçın ikisini düşen Kasımpaşa ve Konyaspor ile yapacak. Diğer karşılaşması kendi sahasında 2-0 yenildiği Gençlerbirliğine karşı. Bu üç maç sonunda alacağı puanlarla taraflarına moral verebilir mi? Belli değil, baksanıza bazıları hâlâ koltuk peşinde... Ayıp ve yazık değil mi?

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

İdare ettiler 30 Ekim 2015
Ne Bekleniyordu? 9 Nisan 2014

Günün Köşe Yazıları