Ali İsmet Ural

25 Eylül 2012 Salı
\n

Fizik hazırlığı olarak aslında hemen her takım birbirine çok yakındır aslında. Eskisi gibi değil artık. Ancak takımların aralarındaki farklar oyuncu kalitesi ile ortaya çıkıyor artık. Örneğin, teknik kapasitesi ne kadar yüksek ise o kadar efektif oynayabiliyorlar. Ya da sistem oturmuş ve oyuncular birbirini ezbere biliyorsa yine güç yerinde kullanılıyor. Ancak sistemi tam oturmamış oyuncuları uyumsuz görünen takımlar amaçsız enerji harcamaktan 65ten sonra düşüşe geçiyorlar. Fenerbahçe de Trabzonspor da bu sorunu yaşıyorlar malesef. Bilinçsiz amaçsız o kadar olumsuz pas trafikleri oluyor ki. Bir de buna takım oyunundan uzak ikili üçlü hücum anlayışı eklenince bir kaç oyuncunun ağzına bakıyorsunuz ne yapacaklar da gol olacak diye.

\n

F.Bahçenin Trabzonspora göre bir eksisi daha son haftalarda yaşananlar takımı mental olarak negatif etkileyip daha da aşağıya çekiyor. Meirelese bakın ne demek istediğimi anlarsınız. Adamın geldiğinden beri ruh halinde farkedilir düşüş var. Nereye geldim ben bu nasıl bir hatalar takımı diyordur. Bunları aşmak tabii ki teknik patronun işi. 5.hafta bitti F.Bahçe hâlâ sistemini oyun kurgusunu belirleyemedi. Kadıköyde oynanan maçlarda saha zemini krizini bir nebze etken olarak gösterebilirsiniz ama bu rakipler için de geçerli.

\n

Bakın ısrarla yazıyorum Stoch F.Bahçenin oyuncusu olmaktan çok uzak ve takımını eksik bırakıyor. Krasic ve Kuyt Aykut Hocanın elini çok rahatlatacak belki ama onlarsız da oynatmalı takımını. Bu lig uzun maraton toparlayacak süreci bulur belki en azından devre arası der transfer der ancak Avrupa ligi hızlı ilerliyor. Bir de bakmışsınız dışardasınız. Şunu da hatırlatalım. F.Bahçede kredisi en yüksek kişi Aykut Kocaman. Dauma bakın 2 yıl şampiyon oldu 3.yıl ikinci bitirdi gönderildi. Zico şampiyon oldu. Şampiyonlar Liginde çeyrek final oynadı ve o sezonu 2. bitirdi, gönederildi. Aykut Hoca eminim takımı düzlüğe çıkarmak, iyi futbol oynatmak için Samandırada yatıp kalkıyor. Bu sürecin çıkışını bulacaktır ancak sanırım önce takımını geri kazanması gerekiyor çünkü kafalar çok karışık görünüyor.

\n

79. dakikada Olcanın 6 pastan dışarı attığı top gibi veya aynı Olcannın karşı karşıya Volkanı da geçip vuramadığı top gibi, say say bitmez son 15 dakikada F.Bahçe kaybedebilirdi. Yada Meireles sıfıra inip şut atacağına Sowa verse F.Bahçe de kazanabilirdi ama gerçekler değişmezdi. Sadece puanlar değişirdi.

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Fernandao çıkar mı? 28 Ağustos 2015
Volkan Demirel 24 Ağustos 2015
Sorumsuz Caner 21 Ağustos 2015

Günün Köşe Yazıları