Ali İsmet Ural

Avrupa Turu

20 Ağustos 2014 Çarşamba

Avrupa’da bu yıl da olmayacak ama sezon başlamadan F.Bahçe Avrupa kupası grupları oynadı bile. Sevilla, Chelsea, Beşiktaş, Olympiakos, Roma ve G.Saray... Hepsi sezonun Avrupalıları. Roma’yı hem de sezon açılış maçında yakmak ise başka bir konu. Tartışılan hocaları Rudi Garcia’nın da belki bu maçtan sonra gönderilecek olması da bir başka mevzu! Neyse, dönelim genele. “Çalışmalara başlayalı henüz 15 gün oldu. Fizik ve kondisyon olarak sıkı çalışıyoruz ve hazır olmak için 4-5 haftaya ihtiyacımız var, Süper Kupa’ya kadar hazır olacağız.”
Bu sözler Gökhan Gönül’e ait. Fenerbahçe, Sevilla’ya 2-0 yenildikten sonra söyledi. O günden düne kadar şöyle bir bakarsak takımın yavaş yavaş üzerine koyarak her geçen maç bir öncekinden daha iyi oynadığını görürüz. Ersun Yanal’ın katkısını atlamadan hakkını verip, İsmail Kartal’ın dokunuşlarını sıralamak lazım. Olympiakos maçında olduğu gibi bol hazırlık pası yapan bir Fenerbahçe var artık. Kontrollü ayağa tek pas ile topu koşturan, kanatlarının gücünü en iyi şekilde kullanan, savunmada çoğalıp hızlı hücumu doğru Emenike ve Sow ile doğru kullanan bir Fenerbahçe vardı sahada. Alex gittiğinden beri duran topların sorun olduğu ancak sanki bu sezon bir kaç Alex’i olan bir F.Bahçe izleyeceğiz. Alves bile serbest vuruştan gol attığına göre Caner, Emre, Diego ve Mehmet Topal.. Seç beğen al.
Emenike çok daha etkili bu sezon. Adam tam kıvama geldi. Kuyt gerçek bir profesyonel. Tatilden geldi takımın ilerisinde gözüktü. Sow desen çok çalışkan ve gol için çırpınıyor. Yani, 3 silahşörler bu sezona çoktan hazır. Tek fena puan Volkan’a. Kolay ve basit goller yiyor. Kaleyi gereksiz boş bırakıp pozisyon hataları yapıyor. Konsantrasyonu kolay kaybedebiliyor. Sonuçta, Fenerbahçe İsmail Hoca ile dün geceden sonra artık başka bir kulvara hazırlanacak. Süper Kupa ve ardından haftada bir maçlık lig maratonu. Bu ezeli rakiplerine göre çok avantaj olacak gibi. Yaşayalım görelim..!  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Fernandao çıkar mı? 28 Ağustos 2015
Volkan Demirel 24 Ağustos 2015
Sorumsuz Caner 21 Ağustos 2015

Günün Köşe Yazıları