Ali İsmet Ural

Konsantrasyon

23 Mayıs 2013 Perşembe

Sezonun son maçı. Biri koca sezonu 3 kulvarda mayıs ayına kadar taşıdı. Dile kolay, 64. maçını oynadı. Ama elde kalmış tek kulvar, onu da kaybetse 2013 Mayıs’ı ‘kâbus’ olarak F.Bahçe tarihine geçecek. Diğeri kötü bir sezon geçirmiş, bir ara ‘düşer mi acaba?’ diye gündeme oturmuş ancak bu maçı alsa sanki her şeye bedel olacak Trabzonspor... Öte yandan üstüne bir de Emre - Zokora gerilimi. Maça bak maça. İki taraf için de kupayı bırak, kazanmak şartına bak sen.

\n

Tribünler desen yarı yarıya ama 10 kişiye 1 polis, çoğu da aralarda taraftar kılığında sivil polis. Sıkıysa biri provoke etsin. Tüm bunları bir tarafa bırakıp şimdi sahaya inelim. Böylesine farklı konsantrasyonları olan bir maçın 1-0 bitmesine çok şaşırdım. Kalecilerin beceri eşiğinin katkısı vardı belki ama atacaksın be kardeşim. Mesela 3. dakikada Volkan veya 85. dakikada Webo. Ama genele bakınca kupayı sahada ne yaptığını bilerek oynayan ve hak eden kazandı demek doğru olur.
Fenerbahçe daha kontrollü, daha takım gibi oynadı dün gece. Henüz 3. dakikada Volkan’ın boş kaleye vuruşunu
Hasan Ali engelledi ama sonrası hep F.Bahçe vardı sahada. Orta sahası çok kötü paylaşım yapan, organize olmayan Trabzonspor hep Adrian ve Olcan’la sol kulvarı zorlasa da Gökhan ve Yobo onlara hiç izin vermedi. Yahu Fenerbahçe’nin en iyi tarafını bu kadar zorlamanın anlamı neydi peki? Durum böyle olunca Webo, arkası Sow’la Kuyt, onları destekleyen Cristian, Emre ve gol pasını veren Mehmet Topal o kadar sakin ve akıllı oynadılar ki Tolga olmasa farka giderdi. Hele 85’te Webo’nun karşı karşıya çıkardığı top var ya, muhteşemdi. Ama neye yarar, arkadaşlarında sonuca gidecek kapasite yoktu dün gece. Tabii Mert’in de hakkını vermek lazım. O da uzun süredir kulübedeydi ve her anlamda tarihi önemi olan maçta iyi işler yaptı. Koca 45 dakikada sanki Trabzonspor hep 2 kişi eksikmiş gibi dağınık oynadı. Tolunay hoca yerinde ve zamanında değişimlerle gol istedi ama Trabzonspor’un bütün çabaları sonucu değiştirmeye yetmedi. Deli dolu ataklara karşın F.Bahçe’nin her atağı kontrollü, bilinçli ve kaleye giden ancak Tolga’da takılan toplardı. Ben dün gece en çok Mehmet Topal’ı beğendim. Koca sezon neredeydin be kardeşim? Cristian da öyle.
Sonuçta 3 kulvarın sıralamada son sıradaki kupasını almış olsa da bu maçın kupadan daha farklı önemi vardı F.Bahçe için. Şimdi karne zamanı. Baksanıza, sınıfa
Alper’le başlayan daha çok yeni öğrenci gelecek gibi.

\n

\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Fernandao çıkar mı? 28 Ağustos 2015
Volkan Demirel 24 Ağustos 2015
Sorumsuz Caner 21 Ağustos 2015

Günün Köşe Yazıları