Arif Kızılyalın

Acemiliğin Sonu

26 Ağustos 2011 Cuma
\n

Şampiyonlar Ligi kura çekimine 36 saat kala Türkiye Futbol Federasyonu Türkiyeyi ayağa kaldıran bir açıklama yaptı. Fenerbahçeyi Avrupa kupalarına göndermiyoruz. UEFA, Sarı - Lacivertlilerin yerine Trabzonsporun Kupa 1de Türkiyeyi temsil etmesine karar verdi...

\n

Taraflı tarafsız herkesi şoke eden bir karardı. TVler yayın akışlarını değiştirdi, gazeteler manşetlerini yıktı. Öncelikle federasyonun yumurta kapıya gelince böyle tarihi bir karar alması yanlış, yanlış olduğu kadar da soru işaretleriyle dolu. Madem 3 Temmuzdan bu yana Türkiyeyi sarsan şike-teşvik soruşturmasında somut kanıtlar vardı, niçin ağustos ayının sonu beklendi?

\n

Bu soruya UEFA öyle istedi diye yanıt vermek kolaycılıktan öte bir şey değil. Kusura bakmayın, ben sömürge ülkesi değilim! Federasyonum, ceza kurullarım, tahkim kurullarım var ve iyi ya da kötü bir karar alır, uygularım. Eğer yanlış bir karar alıyorsam da ilerleyen zaman içinde tazminatımı öder, gerekirse Pardon derim. Ama Platini Efendi istedi diye Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi için otel rezervasyonlarını yaptırmışken Sarı - Lacivertlileri kupadan men etmem.

\n

Kimse yanlış anlamasın,TFF bu kararıyla Fenerbahçe şike yaptı veya birilerine teşvik gönderdi demeye getirdi lafı. Madem bu karara varıyorsun, kanıtlarsın, açıklarsın. En fanatik Fenerbahçeli bile susar yazgısına razı olur. Ama kura çekimine girerken sen adamları yoldan geri çeviriyorsan bu bir yönetim zafiyetidir. Sadece Fenerbahçeye değil, Trabzonspora, Bursaspora, Gaziantepe, Kayseriye, Athletic Bilbaoya da zararı dokunmuştur TFFnin. Çünkü Trabzonspor kadrosunu Şampiyonlar Ligine göre değil Avrupa Ligine göre kurmuştur ve istenilen başarıyı yakalayamayabilir. Bu hesaba göre Bursa ve G.Antep boşu boşuna elenme durumundadır, Kayseri ise Niye Avrupaya gidemedim diye dövünecek ve TFFyi eleştirecektir.

\n

Bu nedenle federasyon gerçekten çok geç almıştır Avrupadan men kararını. Bütün takımların dengesini, moralini bozmuştur. Ayrıca son 3 yıldır Özgener-zede olan Türk futbolunun marka değeri TFFnin Şike yok ama galiba var diye algılanan bu kararı sayesinde uluslararası arenada sıfıra inmiştir. Gel de özleme Haluk Ulusoyları, Levent Bıçakcıları, Şenes Erzikleri, Ayhan Bermekleri. İyi ya da kötü futbolu idare ediyorlardı. Artık idareten bile yönetemiyoruz meşin yuvarlağı. Mehmet Ali Aydınlar ve ekibi şapkasını önüne koyup düşünecek, Ben nerede yanlış yaptım diye. Daha lig yok, kupa başlamamış, fikstür bile çekilmemişken Fenerbahçe Galatasaray ve Trabzonsporu karşısına almak gerçekten başarı. Ne dersiniz, Aydınlar ve arkadaşları 2015’e kadar koltuklarında kalabilirler mi? Bu acemilikle zor. İşi öğrensinler kabul, ama Fenerbahçeyi, Trabzonu deneme tahtasına çevirerek değil.

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

25 Nisan! 24 Nisan 2024
Yeni TFF Başkanı! 20 Nisan 2024
Ekmek yoksa ıstakoz ye! 17 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları