Arif Kızılyalın

Bedeli Ödenen Atkı

05 Kasım 2011 Cumartesi
\n

Evi başına yıkılmıştı bir pazar sabahı minik delikanlının. Neyse ki babası da, annesi de biraz korku, biraz da ezik, sıyrıkla atlatmışlardı Van depremini.

\n

Çadır kentte yaşama tutunup, çıkan karavana ile karınlarını doyuruyorlardı. Elektriğin geldiği dakikalarda kahve olarak kullanılan çadırdaki 37 ekran televizyondan gönül verdiği Beşiktaşın maçlarını izlemekten de geri kalmıyordu küçük Baran.

\n

F.Bahçe derbisinin özetlerini seyrederken, sahaya atılan atkı ve şapkaları gördü. Spiker Melih Şendilin ağzından dökülen, Beşiktaş taraftarı Vandaki kardeşlerimize gönderilmesi için boyunlarındaki atkı, başlarındaki şapka ve sırtlarındaki formaları çıkarıp sahayı çevreleyen çizginin kenarına gönderiyorlar. Ne güzel bir görüntü ifadesini de duyunca, döndü babasına: O atkıdan istiyorum, söz; hiç üşümeyeceğim...”

\n

Öyle ya, Van depreminin üzerinden bir hafta geçmiş ama eşyaları yıkıntı altında kaldığı için kendisine verilen 3 beden büyük anorak ile idare etmek zorunda kalmıştı Baran kardeşimiz. Göl kenarından esen rüzgârı da ciğerlerine kadar yiyordu her sabah, kalkıp elini, yüzünü yıkamak için gittiği seyyar tuvalet yolunda.

\n

O atkıya ihtiyacı vardı; hem de hiç kimsenin olmadığı kadar... Babası da kırmadı, ertesi gün boyu Beşiktaş Kulübünün organizasyonunda gelecek TIRın yolunu gözledi. Sonunda Siyah - Beyaz renkli, Kartal logolu TIR ulaşmıştı Vana 1600 kilometreyi aşıp!

\n

Doğal olarak izdiham yaşandı. Çünkü o insanlar için atkı, forma, şapka, salt giyecek anlamı taşımıyordu. Beşiktaş, Başkan Yıldırım Demirörenin eşi Revna Hanımın aracılığı ile Güneydoğuya yaptırılan okullar sayesinde bölge insanının gönlünde taht kurmuştu. TIRın önünde mahşeri bir kalabalık vardı. Ama sözünde duracaktı Murat Kaptan.

\n

Bir kere bile çıplak gözle izletemediği Beşiktaşının, İnönü Stadı kokan bir ürününü oğluna götürecekti; ısrar etti, kaptı da atkıyı...

\n

Yepyeniydi; belli ki maça giden İstanbullu bir kardeşi Kartal Yuvasına girmiş, atkısını almış, üzerindeki garanti etiketini bile sökmeden sahaya atmıştı Vana ulaştırılması için... Gözleri yaşardı, en batı, en doğuya değer veriyordu demek ki! Politikacıların yapamadığını bir Beşiktaşlı yapmış, eskisini, pırtılını değil, yenisini göndermişti, yüzünü bile görmediği Vanlı kardeşine; Murat Kaptan da koşa koşa çadır kente döndü...

\n

Artık minik Barandan mutlusu yoktu; hele Sivassporu yenmezler mi o atkı boynundayken...

\n

Teşekkür ederim Beşiktaş diye bağıra çağıra, zıplaya oynaya annesinin yanına koştu, soğuk çadırda sıcak duygularla uyudu. İlk kez ısınmıştı bu kış!

\n

Buraya kadar her şey harika.

\n

Beşiktaş taraftarı, gerçek bir insanlık dersi veriyor; İstanbuldan Vana kardeşlik köprüsü kuruyordu.

\n

Ta ki, PFDK; yani Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Beşiktaşa, Fenerbahçe derbisinde sahaya yabancı madde atıldığı için 20 bin TL para cezasını kesene kadar.

\n

Kimse kusura bakmasın, bu kadar insanlıktan uzak bir ceza olamaz! Türkiye, ayrışma noktasına yürürken, doğu ile batı arasına birileri sınırlar çizmeye çalışırken, neredeyse konu esmer vatandaşlar, beyaz vatandaşlar noktasına getirilirken, TFFnin verdiği bu ceza Beşiktaşın kurmak istediği gönül köprüsüne dinamit koymaktan başka bir şey değildir. Kabul; yönetmelikte Sahaya yabancı madde atılırsa, şu kadar ceza verilir diye bir madde var. Ama o atkı, yabancı değil tanıdık bir madde; gönlümüzden kopan bir dostluk eli! Nasıl bunun farkına varamadınız ey TFF gözlemci ve temsilcileri? Haydi diyelim ki, siz işgüzarsınız, insan ve toplum psikolojisinden de anlamıyorsunuz ve o raporu tuttunuz. Peki ülkedeki sosyal adaleti teslim ettiğimiz hukukçuların oluşturduğu PFDK nasıl keser o cezayı? Hem de en ağırından!

\n

Peki en azından aklınıza da mı gelmedi, Biz bu cezayı kestik ama gelen parayı kuruşuna dokunmadan Vana gönderip jest yapalım demek!

\n

O paraya ihtiyacınız mı var?

\n

Türkiyenin en can acıtan cezasını kesmiştir PFDK!

\n

Bu işi Almanya, Rusya, ABD, İngiltere veya ingilterede yapsanız kamuoyu baskısından bir daha o TFF binasına bile giremezsiniz ama dua edin burası Türkiye, insanlar karıştırıyorlar günah ile sevabı birbirine...

\n

Ve son söz minik Barana.

\n

Paşalar gibi tak o atkıyı, kabart göğsünü ve dolaş!

\n

Çünkü seni ısıtan o yünlü kumaşın bedeli, Türkiyenin en köklü kulübü Beşiktaş tarafından aslanlar gibi ödenmiştir!

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

25 Nisan! 24 Nisan 2024
Yeni TFF Başkanı! 20 Nisan 2024
Ekmek yoksa ıstakoz ye! 17 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları