Arzu Süzmen

2015 modası: Savaşma, seviş!

07 Ocak 2015 Çarşamba



HİPPİLER PODYUMDA: SAVAŞMA, SEVİŞ!

Doğa katliamları, terör, kadına şiddet ve işçi ölümlerinin yaşandığı günümüzde; savaş karşıtı, doğa aşığı, özgür ruhlu hippilerin felsefesine özlemden olsa gerek, 1970’lerin modası hayatımıza yeniden giriyor.

Pucci batik desenler, Chloé trapez elbiseler, Gucci yamalı yelekleri ile çiçek çocukları podyuma taşırken; Valentino, Dries Van Noten, Vera Wang gece için romantik, bohem elbiseler tasarladı. Büzgülü, ince ip askılı, şifon elbiseler; uzun yelekler, A kesim süet etek ve trençkotlar, baskılı pantolonlar, ceketlerde zıtlık yaratan klapa detaylar, toprak tonları 1970’lerin ruhuna selam çakıyor.

ÇİÇEKLERİN GÜCÜ ADINA

2015’de kadınlar baştan ayağa çiçeklere bürünecek. İlkbahar sezonunun vazgeçilmezlerinden olan çiçek konsepti, 2015 ilkbahar sezonunda soyut, iri, cesur ve baştan ayağa tüm giysilerde kullanımıyla fark yaratıyor. Céline, Thakoon, Max Mara, Erdem, Victor and Rolf, podyumları mis gibi çiçek kokutan tasarımcılar.

DERİ Mİ NE?

Yeni yılda deriyi yalnızca kış aylarında değil, ilkbaharda da sıkça göreceğiz.

Prada, Versace, Givenchy, Miu Miu, Dior, Loewe, Moschino gibi markalar siyah ve kahve tonlarının yanı sıra pembe, kırmızı gibi canlı renklerde tasarladıkları deri giysileri küresel iklim değişiminin etkisiyle ilkbahar sezonu için de öneriyor.

DENİM ETKİSİ

2015’de denimin kullanılmadığı giysi, Kenzo’dan Valentino’ya kadar denimi kullanmayan tasarımcı yok gibi. Basit ve kullanışlı cepler, eskitilmiş, işçi tulumu görünümleri, ahşap düğmeler denime özgün bir hava katıyor.

2015 ERKEK MODA TRENDLERİ PEMBE GÖNLÜM SENDE

Donatella Versace, Küba’ya yaptığı seyahatte ülkenin canlı renklerine öylesine vurulmuş ki, erkek koleksiyonunda pembenin en cesur tonlarını kullanmaktan kaçınmamış. Jil Sander ve Versace’nin önderliğinde sezonun öne çıkan rengi olan pembeyi Türk erkeklerinin geleneksellikten sıyrılarak kullanıp kullanmayacakları ise merak konusu.

BAŞTAN AYAĞA BEYAZ

Erkekler 2015 ilkbahar yaz sezonunda baştan ayağa beyazlara bürünecek. Beyaz giyince söz olur mu bilinmez ama Alexander McQueen, Versace, Gucci, DKNY gibi markalar beyazı ön plana çıkardıklarına göre bir bildikleri vardır. Belki de erkekler yeni sezonda masumiyeti aramaya beyaz giysilerden başlayacaktır.

2015 ilkbahar sezonunun öne çıkan trendlerinden biri de Public School markasının koleksiyonlarında görüldüğü gibi beyaz rengi, yanına en çok yakışan renklerden siyahla birlikte kombinlemek.

90’LAR GERİ GELİRSE

1990’ların popüler kültür ikonları moda sahnesine geri döndü. Jeremy Scott’un Moschino için tasarladığı koleksiyonda yer alan renkli tulumlar ve tasarımcı Bobby Abley’in ‘The Little Mermaid’(Küçük Denizkızı) temalı koleksiyonunda kullandığı baskılı sweatshirtler ile trendi yakalamak mümkün.



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları


Günün Köşe Yazıları