Cüneyt Arcayürek

Olasılıklar!

27 Ocak 2012 Cuma
\n

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu; bir önceki Genel Başkan Deniz Baykalın görevinden istifa etmesine neden olan kaset olayı soruşturmasının özel savcıya devrini ortalık karışacak diye özetliyor.

\n

\n\n\n

Yargı erki o hale geldi ki; AKP dışındaki partiler, bağımsızlığını henüz yitirmeyen kesimler, kurumlar

\n

bir konu savcıdan özel savcılara devrildi mi bu davranışın altında mutlaka bir hinoğlu hinlik yattığı, iktidar hesabına bir hınzırlığın var olduğu veya olacağı kaygısına kapılıyor.

\n

CHP Genel Başkanı, kaset dosyası yakında açıklanınca ortalığın neden karışacağına ilişkin işaretler açıklamıyor. Doğal olarak Kılıçdaroğlunu (veya parti yönetimini) bu kuşkuya sürükleyen nedenlerin neler olabileceği sorusu gündeme geliyor.

\n

Örneğin, Kılıçdaroğlundaki bu kaygı ve kuşku; Başbakan RTEnin kaset olayı patladıktan sonraki süreçte yaptığı konuşmalardan mı kaynaklanıyor?

\n

Anımsayalım: Başbakan, kasetin açıklanmasından sonra basına ve hatta grupta yaptığı konuşmalarda zihinleri karıştıracak kimi dokundurmalar yaptı.

\n

CHPde o sırada yaşanan kargaşayı daha da ateşleyecek değinmeler içeren konuşmalarında...

\n

hemen her çevre parti dışındaki bir örgüt veya kişiler aramaya yönelmişken, Başbakan kasetin:

\n

Baykalı genel başkanlıktan uzaklaştırmak amacıyla parti içindeki kimileri tarafından tezgâhlanmış olabileceğini bir iki kez söyledi.

\n

Kılıçdaroğlu Başbakanın bu konuşmalarına değinmiyor, ortalığın karışacağınısöylediği son açıklamasında

\n

ama uydurma tanıklar icat edilebileceğine değiniyor ve böylece

\n

kasetin; parti içindeki Baykala muhalif grup veya kimi kişiler tarafından, üstelik Kılıçdaroğlunu genel başkanlığa getirmek amacıyla tezgâhlandığının yinelenebileceği olasılığını akıllara getiriyor.

\n

***

\n

Üstelik kaset dosyası, CHPnin AKPli Cumhurbaşkanına AKPnin attığı hukuksal kazığı çıkarmayı düşündüğü bir sırada patlak verdi.

\n

CHP; Çankayadaki AKPliyi şu genç yaşında Çankaya emeklisi olmasını sağlayan yasayı veto etmeye çağırdı.

\n

Çankayadaki AKPli ise AKP grubunun anayasaya aykırı davrandığına inanmasına karşın, yasayı onayladı!

\n

Çankayadakinin nedir yapmak istediği?

\n

Partisine karşı hukuksal savaşıma giriştiğini içerecek olası izlenimi doğrulamaktan kaçınmak mı?

\n

Yoksa, kişisel hesaplar peşinde olmadığını, ha 7, ha bir 5 yıl daha Köşkte kalmak gibi bir düşüncenin, tutkunun asla tutsağı olmadığını kanıtlamak mıydı amacı?

\n

Uzun uzadıya düşündü, kararını verdi.

\n

Yasayı onaylamalı, ama hukuksal hakkını korumak için ana muhalefet partisinin yüksek Mahkemeye başvurmasını önermeliydi.

\n

Çankayadaki AKPli ile bu noktada buluşan CHPnin:

\n

AKPli Cumhurbaşkanı hesabına Anayasa mahkemesine başvurması bekleniyor.

\n

***

\n

30’a yakın diplomatımızı Ermeni terör örgütü ASALA katleder. En az 1915te ölen Ermenilerin sayısı kadar, belki de daha fazla sayıda Türkleri, Ermenilerin katlettiği kanıtlanır.

\n

Hepimiz Ermeniyiz diye sokak sokak bağıranların gıkı çıkmaz.

\n

Fransız parlamentosu Ermeni soykırımını inkâr yasasını kabul eder; yurtdışındaki Türkler miting yapar Pariste Ya burada?

\n

Sokakları Biz de Ermeniyiz diye dolduranlar; inkâr yasasını kabul eden Fransa parlamentosu üyelerinin de artık Ermeni olduklarını ilan ettiğini kabullenmiş olacaklar ki; susma haklarını kullanıyorlar!

\n

Başbakanın iki yıl önceki Bugün bizim yaptığımız Dinkin, İpekçinin, Uğur Mumcunun, tüm kirli saldırıların üzerindeki sis perdesini, tüm bu olayları aydınlığa kavuşturmak…” diyen vaadi, bugün anımsatılmaz Başbakan RTEye

\n

Bütün bu olmazların olduğu, olması gerekenlerin olmadığı bir ülke burası der, geçeriz!

\n

Böyle değildik, böyle olduk!

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Viraj ustası 10 Mayıs 2015
Ya sen nesin? 9 Mayıs 2015
Anlamaz 8 Mayıs 2015

Günün Köşe Yazıları