Kafa Karışıklığı

11 Eylül 2012 Salı
\n

\n

Yıllardan beri anlayamadığım bir şey var. Yalnız AKP değil, geçmişte de başka partiler, Meclise gelen Kürt partilerinin (son dönemdeki ismi BDP) terör örgütüyle doğrudan bağlantılı olduğunu söyleyip dururlar.

\n

Bu doğrudan bir suçlama tabii. Önceki dönemlerde bu nedenle parti kapatma davaları açılıyor ve kapatılıyordu. Bu partilerdeki milletvekilleri defalarca tutuklandı, haklarında soruşturmalar, davalar açıldı.

\n

Bu milletvekilleri de gerek Abdullah Öcalan için, gerekse PKK için hiçbir zaman (bazı dönemlerde televizyonlarda canlı yayınlarda zorlandıkları halde) terörist veya terör örgütü gibi bir söylem kullanmadılar.

\n

***

\n

Bizim böyle garip bir huyumuz var. Göz önündeki gerçeği bile sanki bilmiyormuşuz gibi tartışıp duruyoruz.

\n

Açılım deyince, Habur kapısında barış gösterisi yaparak örgüt üyelerini üniformalarıyla karşılayınca, Öcalan veya örgütün Avrupa temsilcileriyle devlet görüşebilir açıklaması yapınca BDPlilerin örgüt üyesi diye suçlanmasında mantık kalır mı?

\n

Bu partinin nedeni nedir ve Meclise girmeleri nasıl gerçekleşmiştir. Terör örgütünün desteği olmadan, orada politika yürütmeleri mümkün olabilir miydi? Bunları kimse bilmiyor mu?

\n

***

\n

Eğer Kürt meselesi şahinlerin elinden alınmışsa, gerilla savaşıysa gerilla savaşı yaparız, onlara destek verenleri örgüt korkutuyorsa devlet daha çok korkutur türünden politikalara bırakılmışsa, konu demokrasiyle çözülecek denmişse, geçmişteki baskıcı yöntemler terk edilip o zaman görev verilenler bile cezalandırılıyorsa, BDPnin örgütle bağlantısını hâlâ bir suçlama olarak kullanmak mantıklı mı?

\n

Hangi saf, bu partinin PKKnin dışında, oradan icazet almadan, kendi başına bir politik oluşum olduğuna ve bu oy oranını tutturduğuna inanabilir?

\n

Bir devlet ya bir yolu izler, ya ötekini...

\n

Ya teröristlerle kucaklaşmaya engel olur, ya kucaklaşana konuşmaz.

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Görüşmek Üzere... 10 Ocak 2013
Vergiler ve Zenginler 8 Ocak 2013
Kitap Korkusu 5 Ocak 2013

Günün Köşe Yazıları