19 Mayıs!..

02 Ağustos 2012 Perşembe
\n

Onlar hep vardılar

\n

Onlar, Atillâ İlhanın o yalın ve güçlü anlatımıyla, haymatlos kotasının eline kalem tutuşturulmuş öncüleriydiler.. Ülke ne zaman dara düşse, ne zaman ufku karartacak bir büyük sorun baş gösterse onlar hep karşı tarafta, doğal mevzilerinde yer aldılar..

\n

Örnek çok; Ermeni meselesinde, taa en başından Ermeni tezlerinin gönüllü savunucusu oldular... Bağlılıklarını göstermek için üşenmeyip Erivana kadar gidip, soykırım anıtına çiçek bile bıraktılar... Üstelik hakarete uğrayıp, başlarından aşağı şarap dökülmesini bile göze alarak!..

\n

Kıbrıs meselesinde Rum tarafının yanında yer almayı, bağlı oldukları efendinin talimatları doğrultusunda gayet doğal gördüler örneğin... 60 yılını EOKAcı Rum çetelerine ve Yunan faşistlerine karşı mücadeleye adamış Denktaşı faşistlikle suçladılar... Kıbrısın beş para etmediğini, başımıza bela olduğunu, Türkiyenin bütçesini mahvettiğini bile yazdılar utanıp, sıkılmadan... Sonra da hep bir ağızdan ver-kurtul çığlıkları attılar. Oradaki İngiliz üslerini, ABDnin üs kurmak için yırtındığını, o adanın Türkiyenin Akdenizde söz sahibi olduğu tek ada olduğu gerçeğini ise hep sakladılar.

\n

Kürt meselesinde aynı efendinin mevzisinde kalem oynattılar yıllarca... Örneğin 1992 yılında, PKKnin en saldırgan ve baskın olduğu dönemde çıkardıkları bir haftalık dergide Türkiye haritası yayınlayıp, batı bölgelerini ayrı, Doğu ve Güneydoğu bölgelerini ayrı renge boyayıp, Batı üretiyor, Doğu tüketiyor alçaklığına bile soyundular... Tıpkı dincilere yapıştıkları gibi, Kürtçülere de yamandılar... Özalın federasyon fikrini nasıl ateşli şekilde savundularsa, Zanaların, Baydemirlerin, Karayılanların özerklik”, “bağımsızlık çığlıklarını da aynı şehvetle desteklediler

\n

- Onlar ülkelerine de, insanlarına da hep düşmandılar

\n

***

\n

Onlar şimdi yine sahnede...

\n

Bu kez Suriyede oluşturulan ikinci Kandil için kalem oynatmaya başladılar... Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir, Suriyenin kuzeyinde kotarılmakta olan Batı Kürdistan senaryosuna karşı Türkiyeden yükselen hoşnutsuzluğu görünce, bugüne dek yaptığı en açık ve seçik açıklamada aynen şunları söyledi:

\n

- Türkiyenin olası bir müdahalesi cinnet olur. Irakta olduğu gibi İranda özerk Kürdistan olacaktır, Türkiye’de de özerk Kürdistan olacaktır, Suriyeye de özerk Kürdistan olacaktır. Bunun başka bir yolu yoktur. 20 milyon Kürt artık kendi varlığını reddeden bir halkın varlığına, varlığını armağan etmeyecektir. Bunu bütün dünya böyle bilsin. Benim yüreğimden geçen özerk Kürdistanın başşehri Kamışlıdır. Özerk Kürdistanın başşehri Diyarbakırdır, özerk Kürdistanın başşehri Hevlerdir, (Erbil) özerk Kürdistanın başşehri Mahabaddır.”

\n

PKKnin ileri karakolu bu sözleri söyleyince ne oldu dersiniz?.. İktidar cephesinden birtakım gevelemeler dışında tık çıkmadı ama haymatloslar vakit geçirmeden devreye girdi ve benim alıntı yaparken bile utandığım şu stratejikdüşünceyi dillendirmeye başladılar:

\n

- Mademki bu noktaya gelindi, ABDyi karşımıza almayalım, hiç olmazsa kansız küçülelim!..

\n

Aslında şaşılacak bi durum yok!.. En başından beri görevlerini yerine getirdiklerini zaten görüyor biliyorduk. Her yıl, aylarca ABDnin ünlü think-tank kuruluşlarında ev ödevlerini ezberledikleri malumumuzdu da, hizmetli olduklarını ilk kez bu denli açıkça gösterdiler!..

\n

Anlaşılacağı üzere, Türkiyeye dışarıdan dayatılan parçalama senaryolarına, artık içerden açık destek kampanyaları da eklendi... Tıpkı 100 yıl önce olduğu gibi...

\n

- Demek ki, durum 19 Mayıstır

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Ülkemizi Geri Almak 3 Ekim 2013
Ülkemizi Geri Almak 11 Temmuz 2013
İhanet!.. 4 Temmuz 2013

Günün Köşe Yazıları