Kıymayın Efendiler!..

22 Eylül 2011 Perşembe
\n

\n

Ankaranın tam göbeğinde, Başbakanlık ve Genelkurmaya 200 metre mesafedeki Kumrular Caddesinde patlayan bomba ve sonuçları ile ilgili en çarpıcı ve işte yetkili dediğin böyle olur dedirten açıklamaları eski İçişleri Bakanı yeni Başbakan Yardımcısı ile, yeni İçişleri Bakanı yaptı...

\n

Patlamayı yeni Başbakanlık binasındaki odasından duyduğunu ifade eden Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, 3 yurttaşın parçalanarak yaşamını yitirdiği, 3ü ağır 34 yurttaşın yaralandığı terör saldırısı ile ilgili olarak televizyonları suçladı ve Felaket senaryoları yazmada bizim basınımız birebir maşallah dedi!..

\n

Ancak, asıl bomba açıklamalar görevi gereği yeni İçişleri Bakanı İdris Naim Şahinden geldi. Yeni bakan, can kayıplarıyla ilgili sorulara aynen şu yanıtı verdi:

\n

-Yaptıkları bina içi incelemede, sokakta ve caddede can kaybımız yoktu. Ancak binaların içinde yaptıkları incelemelerde, aramalarda, adli makamların yani Ankara Savcılığının, intikal eden ön bilgilere göre, 3 adet maalesef vatandaşımızın patlamadan dolayı can kaybına maruz kaldığı bilgisi var elimizde...

\n

Evet, Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanının, önüne uzatılan onlarca mikrofona verdiği yanıt bu!.. Can veren yurttaşlarımızı adet olarak açıklayan, Türkçeyi iki cümlede en az on kez katleden bakan bey, bakın hedefin amacıyla ilgili ne dedi:

\n

- Hedefi tabii eylemi yapan en iyi bilir... Hedef gözetmeden yapılan bir hedeftir?!..

\n

Televizyonda yapılan bu açıklamaları izledikten sonra ben ne dedim peki?

\n

-Vah, vah... Koca ülke kimlerin elinde kalmış...

\n

***

\n

Şimdi diyeceksiniz ki, Devlet mahallesi olarak bilinen, Ankaranın kalbinde bomba patlıyor, insanlar ölüyor. Pekii, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) nerede?

\n

- Osloda tabii!..

\n

Geçen hafta gündeme düşen PKK-MİT görüşmesini (PKK-Hükümet olarak da okuyabilirsiniz!) anımsayın o görüşmede MİT Müsteşar Yardımcısı Afet Güneşle Kandildeki terörist Sabri Ok arasında şu konuşma geçiyordu:

\n

Sabri Ok: Bizim güçler her tarafta var onu söyleyelim...

\n

Afet Güneş: Biliyoruz metropolleri de patlayıcılarla doldurdunuz...

\n

Sabri Ok: Onlar bir tarafa biz bu süreci ilerletelim, önemli olan o...

\n

Afet Güneş: İşte onları göre göre zor gidiyor, bunları görmesek de olur...

\n

İşte bu!. MİT metropollerin patlayıcılarla dolu olduğunu biliyor, ama süreci işletmek adına Bunları görmesek de olur diyor, diyebiliyor!.. Bu konuşmalar “5’inci Oslo Toplantısında bir yabancı arabulucu gözetiminde yapılmıştı.. MİT, artık kaç numara olduğunu bilemediğimiz bir yeni Oslo toplantısı peşindeyken görmesek de olur denilen o bombalardan ufak bir bölümü, en önemli metropolün kalbinde patlayıverdi...

\n

- Göz göre göre!..

\n

Ama ne gam!. Göreceksiniz bu iktidar, bu faciadan dayeterli fayda elde etmiş olarak sıyrılacak... Hatta yakında bunun faturasını da Silivriye kesecek bir özel yetkili muhterem çıkarsa hiç şaşırmayın!.. Baksanıza İkinci Ergenekon davasına bakan mahkeme, AKPye kapatma davasının soruşturmasında hangi savcıların görev yaptığını sorma kararı bile aldı... Ancak bu durumda ortaya ufak bir sorun çıkıyor; savcılar soruşturdu, Yargıtay Başsavcısı iddianame hazırladı tamam, ama AKP o davada laiklik karşıtı eylemlerin odağı olmaktan hüküm giydi. Kararı verenler de Anayasa Mahkemesinin üyeleri!.. O zaman, mahkeme bu karara imza atan üyeleri de Anayasa Mahkemesinden soracak mı, göreceğiz!..

\n

Türkiye Cumhuriyeti, baş döndürücü bir hızla tarihinin felaket sonbaharına savruluyor, ne yazık ki... Birtakım efendilerin, bu kadar kaosu, şöyle sıkı bir savaş zinciri temizler kararına vardıkları olanca çıplaklığıyla görülüyor... Türkiyeyi, Ortadoğuda muharip piyon olarak kullanmanın önü açılıyor da diyebiliriz!.. O halde bizim iktidar mahfillerine ve yardakçılarına seslenmek, uyarmak gerekiyor:

\n

-Türkiyeye kıymayın efendiler!..

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Ülkemizi Geri Almak 3 Ekim 2013
Ülkemizi Geri Almak 11 Temmuz 2013
İhanet!.. 4 Temmuz 2013

Günün Köşe Yazıları