Bebek'te Yeni Bir Akım

Artisan Coffee & Kitchen; Third Wave Coffee trendinin son günlerde kuşkusuz en yeni ve popüler konsept dükkanı. Bebek’in içinde ama Bebek’in gürültüsünden uzak.

Yayınlanma: 03.11.2015 - 19:02
Abone Ol google-news

Private Reason’ın kurucusu, aynı zamanda Açıkhava Reklam Sektörünün önde gelen firmalarından REKLAM2010’un da kurucusu olan Vardar Topçu, 16 yıldır sürdürdüğü reklamcılık hayatına, gıda sektörünü de eklemiş böylece. En büyük hobilerinden biri olan yeme-içme sektörünü, yine en büyük hobilerinden biri olan dekorasyonla birleştirerek ortaya çok farklı bir konsept çıkaran Vardar Topçu, mekanın dekorasyonunu Ali Türker ile işbirliği yaparak büyük bir titizlikle hazırlamış.
 
Dünyanın dört bir yanından gelen nitelikli kahvelerin onlarca farklı demleme stiliyle demlenmesi ve gurme mutfağından çıkardığı birbirinden lezzetli ve sağlıklı ürünleri ile gündeme oturan Bebek’teki bu mekan, dekorasyonunun sıcaklığı ve yarattığı samimi ev ortamıyla da Bebek’lilerden ve Bebek severlerden çok beğeni topluyor. Dekorasyon’da ahşabın sıcaklığı, dekorasyonun görsel olarak en iyi tamamlayıcılarından biri olan açık mutfak, kendi mutfaklarından günlük olarak çıkardıkları tatlıların sunulduğu teşhir dolabı ve ürünlerde kullanılan taze meyve - sebzelerin sunumları ile birleşince ortaya gerçekten çok iç açıcı ve keyifli bir mekan çıkmış.
 
Her ne kadar Mahallenin Gurme Kahvecisi olarak kapılarını açmış olsa da, alışılmış Third Wave Coffee Shop'lardan çok farklı bir konsepte sahip Private Reason. Açık mutfağından günün her saatinde, hiçbir katkı malzemesi kullanılmadan çıkartılan sağlıklı ve hafif yiyeceklerin de ön planda olduğu bu mekanda; Artisan Tost’lar, panini’ler, makarnalar, salatalar, noodle’lar, wrap’ler, ızgara somon ve etler, haftanın her günü sunulan ve yöresel lezzetlerden oluşan %100 manda sütünden üretilmiş kaymaklı kahvaltı, homemade granola’lar, birbirinden lezzetli pastalar, parfeler, cookie’ler, gerçek çikolata ve mevsim meyvelerinden yapılmış macaron’lar ve ekler’ler, sağlıklı meyve ve sebze suları (pancar, elma, limon ve zencefil karışımlı olanı mekanın favorilerinden) smoothie’ler, frozen’lar ve aklınızı başınızdan alacak kokteyller mevcut.… Mekan ayrıca menüsünü sürpriz bir şekilde sıklıkla değiştirmek üzere yola çıkmış.
 
Private Reason’ın ismiyle de özdeşleştiğini söyleyen Vardar Topçu; “Mekana gelen her misafirimizin burada olmasının bir “Özel Sebep”i var diye düşünüyorum. Tüm misafirlerin kendini gerçekten evinde hissedebileceği, çok lezzetli yemekler yiyip, kahveler içebileceği ve keyifle bir müzik dinleyebileceği  bir mekan yarattık. Yaptığımız yatırım tam olarak kaç senede bize geri döner diye ticari bir hesaba girseydik böylesine keyif aldığımız bir mekan yaratamazdık. Zira dekorasyonu incelediğinizde o kadar çok detay var ki, yapım aşamasında bu detaylara en ince ayrıntısına kadar yoğunlaştığımızdan bu metrekaredeki bir dükkan için ayrılması gereken bütçenin çok fazla üzerine çıktık. Sonuç olarak, aldığımız pozitif ve bizi onurlandıran tepkilerden, yaptığımız işi doğru yaptığımızı görüyoruz” diyor.
 
Mahalleye adım attığınız andan itibaren, dünyanın dört bir yanından getirilen nitelikli kahvelerin mis gibi kokusu sarıyor etrafı. Colombia'nın 2014 "Cup of Excellence” ödüllü (Mükemmellik Ödülü) kahvesinden, Jamaica Blue Mountain'a, Panama Boquete'den Indonesia Sulawesi Toraja'ya, Kenya Karuriri'den Ethiopia Yirgacheffe'e kadar birçok nitelikli kahve, Japanese Syphon'dan V60'a, Chemex'den Nel Drip'e, Cafe Solo'dan Aeropress'e kadar çok değişik demleme çeşitleriyle sunuluyor. 3.Dalga Kahve konusunda uzman Barista’lar da misafirlerinin kahve ve demleme konusunda merak ettiklerini büyük bir sabır ve titizlikle dakikalarca anlatıyor. Soğuk kahvelerden özellikle kendi yorumlarıyla yaptıkları Espresso Tiramisu, Half & Half, 12 saatte demlenen Cold Brew’ün denenmesi tavsiye edilir. Kahvelerin bir kısmı mekan içinde kavruluyor ve tüm kahveler, kahve severlere kilo ile de satılıyor.
 
“İşinizi doğrudan para kazanma odaklı yapmıyorsanız, her şeyden önce işinize aşıksanız, yaptığınız işe ve hizmet ettiğiniz kişilere gönülden saygınız varsa, mükemmelin peşinden koşmak için yeri geldiğinde patron olmaktan çok herkesten fazla işçiyseniz gerçek tutkunuzun peşinden koşuyorsunuz demektir” diyen Vardar Topçu,en büyük tutkusunun; “Yaptığım işi tüm detayları ile en doğru ve iyi bir şekilde, aşkla yapmak ve sonucundan da herkesin yüzde yüz memnun kalmasını sağlamak…”  olduğunu söylüyor.
 
Kahve içmek ve lezzetli yemekler yemek için özel sebebiniz olsun istedik. Bunun için çok emek sarf ettik ve sarf etmeye devam edeceğiz” manifestosuyla yola çıkan Private Reason kısa bir süre sonra yapılacak workshop’larla, kahve severlere nitelikli kahvenin özelliklerini ve demleme çeşitlerini de detaylı olarak anlatacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler