Gezi'nin nefesi, Tasarım Bienali'nde

2. Tasarım Bienali, 14 Aralık'a kadar Galata Özel Rum İlköğretim Okulu'nda gezilebilecek.

Yayınlanma: 31.10.2014 - 09:11
Abone Ol google-news

İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın (İKSV) ABD’li küratör Zoe Ryan ve yardımcısı Meredith Carruthers imzasıyla düzenlediği 2. Tasarım Bienali, 14 Aralık’a kadar Galata Özel Rum İlköğretim Okulu’nda ücretsiz gezilebilecek.

Yarın açılacak bienalde “deneysel ve katılımcı” bir sunum ortaya konulurken, etkinlikte 2 bin 300 metrekarelik alan ve beş farklı konu altında, 20’yi aşkın ülkeden 200 civarında tasarımcı buluşuyor. Antrepo 7’de de genç tasarım ürünlerinin izlenebildiği etkinlikte tüm katılımcıların “daha çok soru” sorması hedefleniyor.

Ryan, bienalin hızla dönüşen İstanbul için yaratıcı bir platform oluşturduğuna dikkati çekerken, etkinlik, temasını Paul Valery’nin “Gelecek Artık Eskisi Gibi Değil” sözünden alıyor. Ryan ayrıca, “Bugün her şey, hızla ve yorucu biçimde değişiyor. Peki ama, geleceği kimin tanımıyla kabul ediyoruz?” diye konuşuyor.

Küratörün deyişiyle, “Mahrem olanın kamuya açıldığı”, internetteki adresinden canlı radyo yayınlarıyla da beslenecek bienalde, Gezi’nin de nefesini hissetmek mümkün. Bienalde Gezi Direnişi’ne Meriç Canatay ve Fatoş Erhuy imzasıyla gönderme yapan ve “Birdy 2214” adı altında sunulan fütüristik manifesto ve aksesuvarlar ile, Future Anecdotes’un seyyar arabalar ve kolektif ilham kaynaklarını buluşturduğu küresel “Okuma Odası”nın yanı sıra, Herkes İçin Mimarlık kolektifinin dergi, fotoğraflar ve mimari çizimler eşliğinde hazırladığı #occupygezi mimarlık dergisinin yeni versiyonu da izlenebiliyor. Bu versiyonda, geçen günlerde tartışma yaratan, AKM cephesindeki “Kes Sesini Tayyip” pankartı da alenen sergileniyor. (www.tasarimbienali.iksv.org)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler