Cumhuriyet
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
29°C Açık İstanbul
Cumhuriyet'in Egesi Kültür Sanat Gurme Yerel Gündem Eğitim Bilim ve Teknoloji Sürdürülebilirlik eGazete Resmi İlanlar
Dolar 42,55
Euro 48,49
Sterlin 56,65
Bitcoin 4.841.076,34
Gram Altın 5.741,57
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
Cumhuriyet Daily
Cumhuriyet TV
Cumhuriyet'in' Egesi
Cumhuriyet Kitap
Cumhuriyet Pazar
Pazar Yazıları
Gurme
Keşfet
Bütün Cumhuriyet arşivi her yerde ve her an yanınızda! İster telefondan, ister bilgisayardan.
  • Cumhuriyet Arşiv
  • 1930 Yılından Bugüne
  • 5.485.115+ Haber Kupürü
App Store Google Play
50 BİN +
İndirme
Size En
Uygun Paketi
Seçin
4.5
değerlendirme
Abonelik
Seçeneklerini
İnceleyin
Edebiyatın ve Kültürün Nabzı

Kitap dünyasına açılan kapınızı aralayın! En sevdiğiniz kitapları indirimli fiyatlarla keşfedin ve hayal gücünüzü genişletin.

İncele

Menü

Giriş Yap Kayıt Ol
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Resmi İlanlar
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Pazar
Sürdürülebilirlik
Cumhuriyet Kitap
Gurme
Sağlık
Bilim ve Teknoloji
Moda
Eğitim
Gezi
Çevre
Otomotiv
İş Dünyası
Astroloji
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
Cumhuriyet
Cumhuriyete Özel Giriş Yap
Cumhuriyet Daily Cumhuriyet TV Cumhuriyet'in Egesi Cumhuriyet Kitap Cumhuriyet Pazar Pazar Yazıları Gurme Keşfet
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Kitap
Moda
Cumhuriyet Pazar
Gurme
Bilim ve Teknoloji
İş Dünyası
Haberler Evrim Altuğ/Cumhuriyet
Bu koroda herkes eşit Bu koroda herkes eşit Fazıl Say’ın, 60’a yakın opera solistini bir araya getirerek hayata geçirdiği Nâzım Hikmet Korosu, ‘eşitlik’ üzerine kurulmuş bir ‘çokseslilik’ deneyimi.
Şiddet hastalığı bizi öldürecek Şiddet hastalığı bizi öldürecek Cumhuriyet’e konuşan Fransız filozof Balibar, şiddetin henüz aşısının bulunmadığını söyledi.
Rieu: Daha tam Avrupa olamadık Rieu: Daha tam Avrupa olamadık Kasım ayında tekrar Türkiye’ye gelecek olan şef, besteci ve müzisyen Andre Rieu, Maastricht’teki şatosunda Cumhuriyet’e anlattı: Kültüre dönüp insanlara dil ve lehçelerini geri ver. Tek Avrupa ancak böylece mümkün olabilir. Ama, heyhat! Gel de bunu Bay Hollande ve ‘Bay’ Merkel’e anlat!
Muhalefeti ihanet sanmamalıyız Muhalefeti ihanet sanmamalıyız Gezi Direnişi’nden Suriye’ye birçok konuda ilginç tespitlerde bulunan ünlü gazeteci Amanpour, ‘Muhalefeti ihanet sanmamayı öğrenmeliyiz’ deyip ABD’li muhalif basın emekçisi Edward R.Murrow’a gönderme yaptı.
Jackman’dan Atatürk’lü halaylı, kahveli veda Jackman’dan Atatürk’lü halaylı, kahveli veda Jackman’dan Atatürk’lü halaylı, kahveli veda
Kayıp uygarlığın izinde Kayıp uygarlığın izinde İsviçreli jeoarkeolog Zangger, Troya kalıntılarının altındaki Luvi Uygarlığı’nı ortaya çıkarmaya çalışıyor. Zangger’e göre çok başlı yönetim biçimiyle Avrupa Birliği’ni hatırlatan uygarlık Batı tarafından görmezden geliniyor.
Bir sanat can çekişiyor... Türkiye'den heykel manzaraları Bir sanat can çekişiyor... Türkiye'den heykel manzaraları Şehir yöneticilerinin simge merakı garip sanat eserlerine ilham oluyor.
Bienali vurmasınlar Bienali vurmasınlar 2. Çanakkale Çocuk Bienali’ne ‘sansür’ tebliği geldi
Hıfzı Topuz'un müzelik birikimi satılıyor Hıfzı Topuz'un müzelik birikimi satılıyor Hıfzı Topuz’un sayısı 50’ye yakın orijinal tablo koleksiyonu, 24 Mayıs’ta Alif Art aracılığıyla satışta.
Orhan Pamuk'tan İstanbul’a gelin çağrısı Orhan Pamuk'tan İstanbul’a gelin çağrısı 14. İstanbul Bienali için en büyük çağrı ve destek, Nobel ödüllü Orhan Pamuk’tan geldi. Pamuk’un Masumiyet Müzesi, bienalin resmi sergi mekânları arasına girerken, yazarın ‘ilk’ sergisi de, İstanbul Modern’de açılmak üzere gün sayıyor.
Çileli 'otoportre'siyle dünyayı dolaşacak Çileli 'otoportre'siyle dünyayı dolaşacak Ardahan doğumlu genç ressam Murat Tezcan Demirbaş, Londra’da yapılan geleneksel BP Portre Ödülü Sergisi’ne ‘çileli halini’ işlediği otoportresi ile katılıyor. Ressam, sergi vesilesiyle sunulan seyahat ödülünü ise ‘atla Moğolistan yolculuğu’ şartıyla kabul etmiş.
Seks ve şarap sansür getirdi Seks ve şarap sansür getirdi Fazıl Say ‘İçinde seks var’ dedi, Carmina Burana sahneden kaldırıldı.
Cumhuriyet ifade özgürlüğüne örnek oldu Cumhuriyet ifade özgürlüğüne örnek oldu The Independent gazetesinin Ortadoğu muhabiri ve 1915’in acısını tüm çıplaklığıyla işleyen ‘Büyük Medeniyet Savaşı’ kitabının yazarı Robert Fisk, Cumhuriyet’e anlattı. Fisk, ‘Kalkıp tarihi değiştirdiler. Marifet! Gerçekten çok zekice. Bu yüzden Çanakkale’ye gidemedim’ diyor.
Sanat yaşama öykündü Sanat yaşama öykündü Danimarkalı sanatçı Nikolaj Bendix Skyum Larsen’in Akdeniz’deki kaybedilmiş göçmenlere adadığı sergi, tıpkı bu denizin dibinde yatanların yaşadığına benzer bir ‘kaza eseri’ gün ışığına çıktı.
'Hepimiz Charlie Hebdo'yuz, hepimiz Hrant'ız' 'Hepimiz Charlie Hebdo'yuz, hepimiz Hrant'ız' tanınmış aktivist ve yazar Angela Davis, Charlie Hebdo’ya yönelik saldırının ardından gösterilen toplumsal dayanışma manzarasını, 2007’de katledilen Agos Gazetesi Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in kaybının ardından Türkiye’de kamuoyuna yansıyan görüntülere benzetti.
'Bellek Tanrıçası' İstanbul'da 'Bellek Tanrıçası' İstanbul'da Handan Börüteçene’nin, gelecek bilincine çağrı niteliğindeki çalışması, Venedik, Milano ve Londra’dan sonra ilk kez İstanbul Arkeoloji Müzeleri’nde. Sanatçı ‘İstanbul’un hayaleti ruhunu arıyor’ diyor.
İnsanlık için, Kobane için, yok mu arttıran ? İnsanlık için, Kobane için, yok mu arttıran ? Çeşitli küratör, yazar ve sanatçılar, Kobane’ye maddi destek amaçlı bir müzayedeye hazırlanıyor. İnternet üzerinde iki hafta sürecek etkinlikte Türkiye’den de imzalar bulunurken, sanatçılar verdikleri demeçlerde ‘Sorun, insan olabilme sorunu, Kobani, insanlığın direnişidir,’ mesajı veriyor.
Paris'te son sansür Paris'te son sansür Gazetemize açıklamada bulunan sanatçı Diane Ducruet, eserine sansür uygulanmasının ardından, aralarında sanatçılar ve tarihçilerin de yer aldığı bir ekiple yarın Paris’te çocukların sanatta temsili ve sansür üzerine bir toplantı yapacaklarını iletti.
Gezi'nin nefesi, Tasarım Bienali'nde Gezi'nin nefesi, Tasarım Bienali'nde 2. Tasarım Bienali, 14 Aralık'a kadar Galata Özel Rum İlköğretim Okulu'nda gezilebilecek.
‘Türkiye zorbalık bölgesi mi oluyor?’ ‘Türkiye zorbalık bölgesi mi oluyor?’ Peter Greenaway, Cumhuriyet’in sorularını yanıtladı.
Nereden geliyorum, nereye gidiyorum Nereden geliyorum, nereye gidiyorum Japon çağdaş sanatçı Chiharu Shiota’ın Türkiye’deki ‘İlk Ev’i Zorlu PSM’de.
'Caz empatik bir müzik' 'Caz empatik bir müzik' ASM Genel Müdürü Derya Bigalı, Akbank Caz Festivali ve kurumdaki yenilikleri anlattı.
Güzel, çirkin ve kızıl bir mehtap Güzel, çirkin ve kızıl bir mehtap Tıpkı en romantik sahnesindeki gibi, tam da ‘kızıl ay’ tutulmasında Türkiye galasını yapan ‘Güzel ve Çirkin’ müzikali, İstanbul Zorlu PSM’de Broadway rüzgârı estirdi. Öğrencilerin 20 TL’ye izleyebildiği bol ödüllü yapım, baştan sona müzik, ışık, dans, aksiyon ve romantizm yağmuru vaat ediyor.
İngiltere'den 'buruk sevgiler' İngiltere'den 'buruk sevgiler' Türkiye’de sanatçı olabilmenin güçlüklerini yaşam öyküsüyle adeta özetleyen İsmail Saray’ın ‘İngiltere’den Sevgilerle’ adlı sergisi 2 Kasım’a kadar izlenebilecek.
80 galeride devr-i âlem 80 galeride devr-i âlem Artinternational İstanbul Sanat Fuarı birçok ünlü sanatçının yapıtlarını barındırıyor.
Bir karenin 100 yıllık hatırı var Bir karenin 100 yıllık hatırı var ‘Yüzyıllık Aşk: Türkiye’de Sinema ve Seyirci İlişkisi’ sergisi İstanbul Modern’de açıldı.
Boğaziçi ekseninde seyredecek Boğaziçi ekseninde seyredecek Küratör Christov-Bakargiev, İstanbul'da yaşanan çarpık kentleşmeyle ilgili bir soruyu, ‘Buradaki binaların birçoğundan hiç keyif almıyorum. İnsanlar yerlerinden ediliyor. Estetik olarak midem bulanıyor’ dedi.
'Masum, kuralsız, taptaze' 'Masum, kuralsız, taptaze' Juan Pinyet Miro, 20. yüzyıl sanatının büyük ustası, dedesi Joan Miro'yu Cumhuriyet'e anlattı.
Kolu kırık 'medeniyet' Kolu kırık 'medeniyet' ‘Medeniyet uğruna’ yapılan protestolar sırasında sağ kolunu yitiren İlhan Koman heykeli ‘Akdeniz’, aslında sanatçının denizle buluşmasını istediği bir yapıttı. ‘Akdeniz’ heykeli, bir anlamda üretildiği günden bu yana türlü nedenlerle sıkıntı çekti.

En Çok Okunanlar

Kararname çıkmadan 3 gün önce şikâyet ettiği ortaya çıktı
Kararname çıkmadan 3 gün önce şikâyet ettiği ortaya çıktı İBB Başkanı İmamoğlu'nun diploma davalarından birine bakan hakim Ali Doğan, HSK'nın son kararnamesi ile Kahramanmaraş'a atanmıştı. Doğan'ın bu kararname çıkmadan hemen önce kendisini hedef alan haberlere ilişkin suç duyurusunda bulunduğu ortaya çıktı.
O görüntülere sert tepki: 'Dört başı mamur AK Parti organizasyonu'
O görüntülere sert tepki: 'Dört başı mamur AK Parti organizasyonu' CHP Genel Başkanı Özgür Özel, canlı yayında gazetecilerin sorularına yanıt verdi. Özel, Cizre'de KDP lideri Mesud Barzani’nin katıldığı bir programda 'Peşmerge'nin üniformalı ve silahlı görüntülerinin yansımasına ilişkin "Hepimizi de niye salak yerine koyuyorsunuz. Vali, kaymakam, Cumhurbaşkanı başdanışmanı, belediye başkanları AK Parti’nin orada, herkes orada. Gözünün önünde oluyor. Emniyet müdürü orada. Bir kişi demiyor ne oluyor buna. Ta sosyal medyaya düşüp de ‘Ya ne oluyor?’ dendikten sonra, Devlet Bey tepki gösterince ‘Vallahi biz bilmiyorduk.’ Bunlar da soruşturma açıyor. Dört başı mamur AK Parti organizasyonu" ifadelerini kullandı.
İl olmaya aday ilçeler belli oldu!
İl olmaya aday ilçeler belli oldu! Türkiye’de uzun süredir tartışılan “il olacak ilçeler” konusu, yeni yapılan bir çalışmayla yeniden şekillendi. İşte il olmaya en uygun ilçeler...
Uğur Dündar, Sözcü'den ayrıldığını duyurdu: Yeni adresi belli oldu!
Uğur Dündar, Sözcü'den ayrıldığını duyurdu: Yeni adresi belli oldu! Gazeteci Uğur Dündar, 13 yıldır yazdığı Sözcü Gazetesi ve programlar hazırladığı Sözcü TV’den ayrıldığını açıkladı. Yazarımız Müjdat Gezen'in köşesinde yazdığı bilgilere göre Dündar Halk TV ile anlaştı.
Başsavcı Akın Gürlek hakkında suç duyurusu
Başsavcı Akın Gürlek hakkında suç duyurusu İBB iddianamesi hakkında, iktidara yakın kimliği ile bilinen Yeni Şafak gazetesine röportaj veren İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek hakkında "görevi kötüye kullanmak" iddiasıyla YARSAV eski Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu tarafından suç duyurusunda bulunuldu.
Hamza Hamzaoğlu'ndan Çekya iddialarına yanıt!
Hamza Hamzaoğlu'ndan Çekya iddialarına yanıt! Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu, Fatih Terim'in Çekya Milli Takımı'nın başına geçeceği iddiaları üzerine konuştu.
'Siyasi değerlendirme mekan gereği uygun olmaz'
'Siyasi değerlendirme mekan gereği uygun olmaz' CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Uyuşmazlık Mahkemesi Başkanı Rıdvan Güleç'i ziyaret etti. Özel ziyaretin ardından "Yüksek yargıyı ziyaretlerimizi bugün de Uyuşmazlık Mahkemesi'ni ziyaret ederek sürdürdük, hatta tamamladık. Yüksek yargının değerli başkanlarıyla, yöneticileriyle Türkiye'nin anayasaya bağlı bir hukuk devleti olması noktasındaki genel değerlendirmelerimizi paylaşıyoruz" dedi.
Okul müdürü cinayetinde yeni gelişme
Okul müdürü cinayetinde yeni gelişme Alibeyköy'de, özel bir lisenin müdürü 56 yıllık eğitimci İbrahim Oktugan’ın, geçen yıl silahlı saldırıda öldürülmesiyle ilgili davada, sanık suça sürüklenen çocuk Y.K'nın kemik yaşının tespiti için istenen rapor dosyaya girdi. Raporda, "şahsın yaşı 19-20 yaş aralığı ile uyumludur” denildi.
Hemen Reklam Ver
Reklamsız Cumhuriyet
eGazete Giriş
Mesafeli Satış Sözleşmesi Teslimat ve İade Şartları
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye
© Tüm Hakları Saklıdır · 2010
Hemen Reklam Ver
  • Reklamsız Cumhuriyet
  • eGazete Giriş
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Teslimat ve İade Şartları
App Store Google Play
© Tüm Hakları Saklıdır · 2025
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye