Ünlü çanta Birkin adını kaybediyor

Hermes’in ikonik ‘Birkin’ çantalarına ismini veren ünlü İngiliz şarkıcı ve oyuncu Jane Birkin, firmanın timsahları ve diğer sürüngenleri katlettiği için çantalardan isminin kaldırılmasını istedi.

Yayınlanma: 30.07.2015 - 09:45
Abone Ol google-news



Dünyanın en köklü lüks giyim markalarından birisi olan Hermes’in değeri 400 bin dolara kadar ulaşan Birkin çantaları isimsiz kalma tehlikesiyle karşı karşıya. Bu çantaya adını veren dünyaca ünlü İngiliz sanatçı Jane Birkin, çantaların yapımında timsahların katledildiğini öğrenince isminin bu üründen kaldırılması talebinde bulundu.

Birkin, ‘Hermes’in benim adımı taşıyan çanta modellerinin yapımında timsahları katlettiğini öğrendim. Hermes’e ulaşarak kendi adımı taşıyan çantanın isminin değiştirilmesini talep ettim” dedi. Hayvan hakları örgütü PETA geçen ay timsahların katledildiği video ve fotoğraflar paylaşmış, bunun üzerine Hermes’e tedarik sağlayan firma hakkında soruşturma başlatılmıştı. Açıklama yapan PETA, “Birkin timsahların kesimi için kullanılan teknik ile ilgili endişelerini dile getirdi ve isminin kullanılmamasını talep etti” dedi.

Hermes şoke oldu

Hermes yetkilileri, ‘Birkin’in düşüncelerine saygı duyduklarını ancak karşılaştıkları fotoğraflar karşısında şoke olduklarını’ dile getirdi. Milliyet'in haberine göre,  ‘Tedarikçilerinin Teksas’taki tesisleri hakkında soruşturma açıldığını vurgulayan Moda devi, ‘firma olarak her zaman üretim tesislerini kontrol ettiklerini ve yasal olmayan yöntemlere hiçbir zaman izin vermeyeceklerini’ belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler